Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hruška jistý postup neřeší. V Izraeli i tak chceme vyhrát, hlásí odhodlaně

Zatím je to železné pravidlo. Zatímco Matúš Kozáčik stojí v brance Plzně v domácí soutěži, Aleš Hruška se mezi tři tyče dostává v Evropské lize. Na tom by se nemělo nic měnit ani v závěrečném čtvrtečním duelu skupiny Evropské ligy na půdě Beer Ševy, kde bude Viktoria usilovat o první místo ve skupině. Zkušeného gólmana těší, kolik prostoru i přes téměř nijak velká prvotní očekávání dostává, a doufá, že si s týmem připíše další výhru.

Aleš Hruška
zdroj: ČTK/AP/ autor: Urs Flueeler

Hruška na konci června zamířil do Plzně při Kozáčikově zranění. V pohárech dosud chyběl jen na úvod ve 3. předkole Ligy mistrů s rumunským FCSB, v němž dostal přednost Petr Bolek, jinak odchytal 4. předkolo Evropské ligy s Larnakou i všech pět zápasů ve skupině. Kozáčik po uzdravení nastupuje v domácí lize.

"Když jsem přicházel, tak jsem ani nějak nepřemýšlel nad tím, co si zachytám a co ne. Já jsem sem prostě šel s tím, abych byl připravený, když zrovna dostanu šanci a budu chytat. A že to vyšlo zrovna takhle na poháry, za to jsem samozřejmě rád," řekl před odletem do Izraele Hruška.

Na hřišti Beer Ševy už bude Viktoria v posledním zápase podzimu pouze bojovat na dálku s FSCB o první místo ve skupině, postup má od minulého kola jistý. "Jestli je hotový postup, nebo ne, třeba já osobně v hlavě vůbec nemám. To podle mě nehraje nějak zásadní roli. Je to prostě zápas v evropských pohárech, který chci zvládnout a vyhrát," prohlásil Hruška.

V prvním vzájemném duelu ve skupině Plzeň doma porazila Beer Ševu 3:1, vítězný gól ale dala až v 76. minutě. "Z prvního zápasu si bereme to, že byl víceméně vyrovnaný. Oni mají kvalitu asi větší nahoru než dozadu, takže já osobně očekávám zápas nahoru dolů," mínil Hruška.

Čekat by ho měly souboje s českým útočníkem Hapoelu Tomášem Pekhartem. "Je vysoký, dobrý hlavičkář, má dobré a důrazné zakončení. Sice už nehrají o postup, ale útočník toho góla chce prostě dát za každou cenu. Navíc jako Čech proti českému mančaftu se určitě bude chtít vytáhnout. Ale věřím, že o něm to nebude. Že se potkáme na začátku a na konci a já budu spokojený," podotkl s úsměvem Hruška.

Těší se na to, že v Izraeli čeká lídra české ligy příjemné počasí s teplotami nad 15 stupňů. "To je takové jednoznačné plus. Hrát tady v Plzni v bůhvíjakém počasí v těch devět hodin večer, to by nebylo nejlepší. Tohle bude určitě výhoda," dodal Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň odletěla do Izraele, i přes jistý postup chce s Beer Ševou uspět
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články