Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baroše bude za nadávky sudímu řešit disciplinárka, Baník měl podle komise kopat penaltu

Po konci duelu se Slavií, v němž mu sudí Jan Jílek neodpískal penaltu, údajně neudržel při odchodu do kabin emoce a vulgárně urážel rozhodčího. Čin Milana Baroše proto začala řešit Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR ale následně potvrdila, že Jílek v utkání chyboval a Ostrava měla za faul na Baroše zahrávat pokutový kop.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Kde je ten zk****syn? Doufám, že o tom budete psát zase aspoň čtyři dny," citoval Baroše deník Sport. Disciplinární komise tak dnes odhlasovala, že s kapitánem Baníku a bývalým reprezentantem zahájí řízení. Případ posoudí na čtvrtečním pravidelném zasedání.

"Komise zahájila disciplinární řízení s panem Milanem Barošem pro možný disciplinární přečin Pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám, poté co použil hrubé vulgární výrazy na adresu rozhodčího," stojí v prohlášení komise.

Ta se bude rovněž zabývat chováním fanoušků právě v utkání mezi Slavií a Ostravou. Příznivci hostů totiž přerušili zápas, když používali pyrotechniku a ničili zařízení stadionu. Trest hrozí nejen Baníku, ale také Slavii za porušení povinností pořádajícího klubu, jelikož nezabránila fanouškům v pronesení pyrotechniky na stadion.

Pro Baník by mohl být trest o to přísnější, že už v úvodu sezony měl s fanoušky problém zejména v utkání na Slovácku. Komise proto rozhodla, že ostravský klub odehraje jedno venkovní utkání bez svých příznivců, následně však tento postih podmínečně odložila.

Baníku byla odepřena penalta neprávem, Jílek podle komise chyboval

Ke spornému incidentu došlo pět minut před koncem, kdy Baroš vbíhal do pokutového území, zpracovával si přihrávku a po kontaktu s obráncem Slavie Jakubem Jugasem spadl. Sudí Jílek však jen gestem ukázal, ať bývalý reprezentant vstane ze hřiště, a nechal pokračovat ve hře, což kapitán Baníku nelibě nesl a po utkání Jílka vulgárně urážel. Komise mu dala v jeho volání po penaltě za pravdu, ale zároveň Jílkovi vytknula, že Barošovi za jeho chování po utkání neudělil červenou kartu.

Chyby se dopustil také asistent Ivo Nádvorník, když v sobotním utkání mezi Plzní a Jabloncem (2:0) přehlédl ofsajd před druhým gólem Plzně. Autor branky Michael Krmenčík totiž stál hluboko za obranou v době, kdy Daniel Kolář vystřelil. Míč se pak od tyče odrazil právě ke Krmenčíkovi, který v tu dobu už byl před obránci, ale jeho branka kvůli předchozímu postavení mimo hru neměla platit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články