Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Krmenčík z Plzně zatím neodejde, s Viktorií prodloužil smlouvu až do roku 2021

Reprezentační útočník Michael Krmenčík prodloužil kontrakt s Plzní. Čtyřiadvacetiletý fotbalista bude ve Viktorii smluvně vázán do roku 2021. "Jsem šťastný, že jsme se domluvili a mohu svoji budoucnost spojit s klubem, který nosím v srdci. Věřím, že nás společně čekají velká vítězství," řekl Krmenčík.

Sport
zdroj: ČT4

V posledních třech soutěžních zápasech chyběl kvůli zranění kotníku, ale věří, že se ještě do konce podzimu dá dohromady. "A pomůžu klukům ve zbývajících dvou zápasech. Potom se musíme kvalitně připravit na náročné jaro. Společně s Viktorií máme jen ty nejvyšší ambice," doplnil hráč s 11 reprezentačními starty a šesti góly.

Pro západočeský klub bylo udržení Krmenčíka prioritou. "Michael patří momentálně k nejlepším českým útočníkům. Dokázal se prosadit nejen ve viktoriánském, ale i v reprezentačním dresu, což potvrzuje jeho kvality," uvedl generální manažer západočeského klubu Adolf Šádek.

O Krmenčíka podle médií usilovaly kluby z Anglie či Francie. "O Michaela je zájem v zahraničí, protože v české lize neexistuje klub, který by ho dokázal získat. Nakonec Viktoria je na prvním místě a v tuto chvíli nemá smysl, aby Michael odcházel do klubu, který se Plzni dívá na záda," prohlásil hráčův agent Dalibor Lacina.

Krmenčík v této sezoně první ligy vstřelil devět gólů, k tomu zaznamenal šest asistencí a je nejlepším střelcem soutěže. Dalších pět branek plzeňský odchovanec na podzim přidal v evropských pohárech. Rodák z Kraslic dohromady v první lize zasáhl do 84 zápasů a zaznamenal 30 branek a 12 asistencí. Krmenčík také hostoval z Plzně v pražské Dukle a Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články