Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jak hledat angažmá v zahraničí? Mladý gólman vsadil na zlaté obálky

Jít za snem. To nefunguje jen v hollywoodských filmech – příkladem ze života je Conor O'Keefe, dvaadvacetiletý student univerzity v Macclesfieldu, jinak také fotbalový brankář, který se rozhodl, že se vydá za štěstím. A šel… nastoupil v Anglii do letadla a vybaven adresami osmačtyřiceti klubů v Madridu a okolí, které si zadal do tabulky v google mapách, vyrazil do Španělska.

Conor O´Kefee
zdroj: The Guardian

Agenti ho ignorovali, tak se staral sám. Pronajal si auto a podle seznamu objížděl osm až deset klubů denně. "Na seznamu jsem měl každý tým od první do páté ligy do hodiny jízdy od Madridu. Zadával jsem jméno klubu, vzdálenost, čas potřebný k jízdě, veškeré detaily, které jsem našel: telefonní čísla kanceláří, e-mailové adresy, zaměstnance. Všem jsem psal dopisy a čekal na odpověď – nepřišla žádná," vzpomínal, jak k tomu ještě chodil do kanceláří klubů, nechával vzkazy na recepcích, čekal u bran stadiónů a snažil se chytit kouče. Marně.

Jednou už to málem vyšlo. U stadionu druholigového Rayo Valecano zastihl trenéra brankářů a přesvědčil ho, aby jej nechal trénovat s béčkem, ale ani to nakonec neklaplo.

Pak si ale vybavil příběh podnikatele, který říkal, že napsal investorům dopisy ve zlatých obálkách. "Když dostaneš dopis ve zlaté obálce – řekneš si, to není složenka, podívej se na to," vzpomínal, jak to ten muž tehdy komentoval.

"Musel jsem koupit přes sto zlatých obálek - což není nic levného. Poslal jsem minimálně dva dopisy na každý klub z mé tabulky, všechny jsem psal ručně ve španělštině, s čímž mi pomáhala moje přítelkyně. Pošťák je teď můj nejlepší kamarád, protože chodím každý den na poštu. Těch zlatých obálek si váží, jsou prý krásné – pomáhal mi na ně i lepit známky," usmívá se O´Keefe.

A ono se to ujalo. "Ozvali se z týmu Fuenlabrada a pozvali mě na trénink," vysvětluje. "Řekli mi, že jim ode mne přišly čtyři dopisy: dva manažerovi a dva trenérovi brankářů. Říkali si, kdo je ten bláznivý anglický kluk, který nám posílá zlaté obálky? Prý se tomu smáli, ale ocenili to úsilí a ozvali se," popisuje situaci mladý brankář, který už trénoval i s prvním týmem klubu, jenž vede jednu za čtyř skupin třetí ligy. Nakonec jej zaregistrovali v béčku.

"Trénuji tu a cítím, že se zlepšuji. Proto jsem přišel: vidět, učit se, zažít," konstatoval. "Loni jsem hrál Midland League (devátá v pořadí anglických fotbalových soutěží - pozn. red.), za Shepshed Dynamo před 28 lidmi na hřišti Butthole Lane," vybavuje si. "Teď jsem součástí klubu, který hraje i na Santiago Bernabeu," dodává.

První tým Fuenlabrada totiž dnes večer hraje pohár proti slavnému Realu. A s béčkem "Bílého baletu" remizoval a vede svou divizi.

Zdroj
The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články