Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tlak ve Slavii je velký, říká trenér Šilhavý a mrzí ho slabá produktivita

Obhajují titul, ale ten cíl se jim vzdálil na 14 bodů a místo stíhačky vedoucí Plzně teď přišla remíza v Jablonci a ztráta i na druhou Olomouc (už 3 body). "Je to zklamání. Nevyužili jsme šance a v závěru jsme byli rádi za remízu," přiznal trenér Jaroslav Šilhavý, který musí poslední dobou odrážet kritiku. Přitom Slavii dovedl k titulu i k dlouhé sérii zápasů bez porážky, jenže nyní se tolik nedaří.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Čím to, že se vám opět nepodařilo urvat ten zápas? Je to už poněkolikáté.

"Po posledních třech zápasech, počítám i přípravný zápas s Craiovou v Rumunsku, kde jsme vyhráli 4:0, pak doma 5:0 s Duklou a výhře 2:0 v Tel Avivu, jsem věřil, že se produktivita zlepšuje a že se prosadíme i tady. Ale jako dnes, kdybychom vedli 3:0, tak asi ten zápas hrajeme ve větším klidu a s přehledem. Ale dali jsme jen jeden gól." 

Čeho si ceníte nejvíc za svého působení ve Slavii?

"Titulu samozřejmě. To je něco úžasného, a ještě v tak krátké době. Kdyby nebyl titul, tak bychom nehráli ani ty poháry." 

Co si nejvíc vyčítáte na podzim. Rotace hráčů, která je vám často vyčítána?

"Nevyčítám si to. Na rotaci hráčů jsme byli domluvení, protože máme hodně zápasů a široký kádr. A jsou tady velice kvalitní hráči. Když jsme se vraceli ze zápasu ve Villarrealu, ještě to brali všichni kladně, a tři dny poté, po porážce v Plzni, už to bylo špatně." 

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Rotaci si nevyčítám, byla domluvená

Už se díváte jen na druhé místo. Čtrnáct bodů na Plzeň už je hodně?

"Plzeň má kvalitní tým, vrátil se tam Pavel Vrba, to je kvalitní trenér. Aby titul nezískala, musela by zkolabovat." 

Jaký je na vás tlak ve Slavii, abyste tu druhou příčku uhráli?

"Tlak ve Slavii je veliký. A po titulu se ještě zvýšil. Plzeň nám bohužel utekla, ale dostat se do předkol Ligy mistrů z druhého místa, to je náš cíl. Máme před sebou také ještě MOL Cup a skupinu Evropské ligy. Věřím, že příští čtvrtek se nám to podaří a budeme v Evropě hrát dál." 

Výkony Josefa Hušbaera se stále zlepšují, v Tel Avivu zařídil vítězství. Jak vidíte jeho výkony vy? A vyříkal jste si s ním jeho kritiku rotace hráčů ve Slavii?

"Nijak zvlášť jsme to neprobírali. Stěžoval si po zápase v Plzni. Byl jsem trochu překvapený, protože jsme se s ním trošku bavili jen o jeho vytíženosti, a ne o žádné rotaci. Ale po návratu z reprezentace přišel a omluvil se, že to nemyslel jako kritiku trenéra. Ale cítí se teď lépe, když je vytížený častěji, než když se to rotovalo. Dneska také odehrál velice slušný zápas. Věřím, že mu to půjde i v těch posledních dvou zápasech, které nás čekají."  

Nový Fotbal fokus podcast i o tom, proč za Slavii nehraje více Danny

V prosinci do Slavie nastoupí na místo sportovního ředitele Jan Nezmar. Jak jste to uvítal, znáte se z působení v Liberci?

"Jsem rád a věřím, že to Slavii půjde k duhu. I nám trenérům. Dosud to sportovní vedení suploval Martin Krob se mnou, Martin byl manažer. Teď se mu také uvolní ruce. Honzu znám, je to charakterní, pracovitý kluk. Je za ním už práce vidět, což naznačují i výsledky v Liberci."

Vy jste z něho v Liberci, ještě když hrál, na chvíli i udělal stopera. Potvrdil vám, že u něho máte větší zastání v klubu a klid pro další práci?

"Ta nervozita po dvou prohrách se tady promítala. Honza mě ubezpečil, že chce společně pracovat, tak jsme se už domlouvali na nejbližších krocích. Věřím, že až do toho po posledním podzimním zápase skočí naplno, tak se budeme bavit konkrétně."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články