Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparťanský duch v liberecké kabině sní o zahraničním angažmá

Tichá síla. Tak by se dal charakterizovat Jiří Kulhánek. Bez deseti centimetrů dvoumetrový záložník, který je v Liberci na hostování ze Sparty, radši mlčí, než mluví, ale míč mu nevadí, což dokazuje i tím, že vytlačil ze sestavy i bývalého reprezentanta Lukáše Váchu. Prošel mládežnickými reprezentacemi a nyní dělá kapitána v jednadvacítce.

Jiří Kulhánek stíhá Micka Van Burena
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Jindřich Trpišovský defenzivního záložníka objevil, když hledal náhradu za Tomáše Součka, jemuž končilo hostování. "Hledali jsme typologicky stejného hráče,“ vzpomínal s tím, že Kulhánkova mlčenlivost je známá. "Je to duch v kabině. Vůbec nevíte, že tam je. Asi po měsíci jsem teprve zjistil, že mluví," dodává liberecký kouč s úsměvem.

A Kulhánkův spoluhráč Matěj Pulkrab, který jej zná už ze základní školy i ze Sparty, říká, že je tichý v kabině i na hřišti. "Vypadá furt naštvaně. Kdo ho nezná si musí říkat, že nenávidí svět, ale je jen tižší," vysvětluje Pulkrab.

Kulhánek jen nemluví zbytečně, pro ČT mlčenlivost porušil. "Všechno jsem věnoval fotbalu a na školu jsem spíš kašlal," vzpomíná na své začátky v pražském Motorletu, odkud v deseti letech přestoupil do Sparty. Za to, že vystudoval střední školu vděčí hlavně tlaku rodičům. „Takže mám maturitu,“ upřesňuje s tím, že čtyřky domů ale nosil.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Kulhánek je v Liberci spokojený

Trenér Trpišovský jej považuje za chytrého fotbalistu, který se pohybuje ve správných prostorech. "Pracuje se s ním dobře, co mu řeknete, to odkýve a udělá,“ pochvaluje si kouč plusy svého nemluvného svěřence. "Občasné narážky, že mluvím málo, v kabině jsou, ale radši to poslouchám, než abych byl hlavním aktérem,“ vysvětluje svůj pohled na věc vytáhlý záložník, který je rád sám. "Jednou za čas taky vyrazím s kamarádma ven, pokecat, ale pořád společnost rozhodně nevyhledávám,“ vysvětlil.

V kabině moc nemluví taky proto, že nebyl zvyklý na dospělý kolektiv. "Ve Vlašimi byli samí mladí kluci. Tady je to už dospělý fotbal, první liga,“ dodal.

Ale je na severu Čech spokojený. "Na Liberec nemůžu říct jediné špatné slovo, je to fantastickej rodinej klub,“ dodal a přiznal, že jako většina tuzemských ligových fotbalistů sní o tom, že si jednou zahraje v zahraničí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články