Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rakouští fotbalisté stojí za kritizovaným Brücknerem

Vídeň - Český fotbalový trenér Karel Brückner znovu nebude mít nejlepší vzpomínky na turecké fotbalisty. Na mistrovství Evropy kvůli nim přišel s českým národním týmem o postup do čtvrtfinále, ve středu pak na rakouské lavičce sledoval výhru hostů 4:2, která ještě více umocnila tlak na jeho odvolání. Hráči ale stojí za českým koučem.

Karel Brückner
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Trenér si kritiku nezaslouží, protože na hřišti stojíme my a ne on. Odehráli jsme docela dobré utkání, ale proti celku, jakým Turci jsou, to prostě nestačilo. Zvláště když inkasujeme dvakrát během tří minut," bránil Brücknera záložník Marko Arnautovic.

Za prohru mohou hrubky v obraně, tvrdí Brückner

Devětašedesátiletý kouč po zápase uvedl, že za prohrou stojí především hrubky v obraně, která nefunguje, jak by měla, což si uvědomují i hráči. "Jsem naštvaný, protože jsme to Turkům sami usnadnili, když jsme je nechali jít před poločasem do vedení. Naštvaný jsem o to víc, že jsem u té branky sám byl. Byla to velká škoda," kál se kapitán Andreas Ivanschitz. 

"Na druhou stranu lze najít i pozitiva. Bojovali jsme a měli jsme velmi dobrý začátek. Nesmíme ani zapomenout, že nám chybělo hodně hráčů, které nahradili v podstatě debutanti," připomněl, že kvůli zranění chybělo hned pět hráčů základní sestavy včetně kanonýra Janka.

Rakousko zvítězilo pod českým koučem pouze jednou

Rakousko tak zakončilo nepovedený podzim, ve kterém zvítězilo jen jednou ze šesti zápasů. Přitom po překvapivé kvalifikační výhře 3:1 nad Francií se zdálo, že pod Brücknerovým vedením přicházejí Rakousku lepší časy. Jenže se ukazuje, že právě zápas s Francií mohl mít vliv na pokles výkonů.

Brückner tak má po půlroce na lavičce Rakouska podobnou bilanci, jakou měl v první polovině roku jeho předchůdce Josef Hickersberger. Oba letos dovedli Rakousko k jediné výhře a ke dvěma remízám. Zbylé zápasy prohráli, Brückner tři a Hickersberger čtyři. Ale zatímco Brückner nasměroval tým za výhrou nad vicemistry světa a remízou s mistry světa Italy, Hickersberger s Rakouskem porazil jen průměrnou Maltu a remizoval s Polskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články