Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Itálie znejistěla – fotbalistům hrozí, že po 60 letech nepostoupí na MS, a Švédové si věří

Itálii hrozí, že poprvé od roku 1958 nebude startovat na mistrovství světa. Squadra Azzurra nezvládla první zápas baráže a ve Švédsku podlehla tamní reprezentaci 0:1. Na milánském San Siru však touží navázat na postupovou tradici. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz.

Italský kouč Giampiero Ventura připravuje tým na odvetu baráže
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Joel Marklund

Slavný veterán Gianluigi Buffon (39) bude opět stát v brance a je přesvědčený, že zmíněný duel bude sledovat celá Itálie. "Je to důležitý zápas pro nás a naši historii. Jsem napjatý, ale je to správné napětí." 

Kritiku za výkon týmu v prvním vzájemném střetnutí sklidil Giampiero Ventura, v devětašedesáti letech nejstarší kouč v historii italské reprezentace. Ten prohlásil, že k postupu na šampionát do Ruska by se měl jeho celek prosadit kvalitní hrou.  

"Jsme Itálie, chceme postoupit a rád bych potom řekl, že jsme toho dosáhli tím, že jsme hráli fotbal," dodal. "Taktiku neprozradím, ale věřím, že bude správná," řekl trenér, jenž byl překvapen množstvím kritiky, která se snesla na jeho hlavu. Například renomovaný sportovní deník Gazzetta dello Sport psal o zmateném výkonu, hororu a o tom, že takhle daleko do Ruska z Itálie ještě nikdy nebylo. 

"V posledních několika dnech jsem dostal tolik rad, že kdybych je všechny zkusil vyslechnout, strávil bych tím několik měsíců," konstatoval zkušený kouč. Dodal, že to jako trenér národního týmu čekal, ale v téhle míře jej to přece jen překvapilo. 

Švédský kapitán Andreas Granqvist ale neočekává, že Italové nějak zásadně změní svou hru a poženou se do útoku. "Vědí, že pak bychom se mohli dostávat z protiútoků do šancí my a když dáme gól, oni budou muset dát tři," upozornil. 

Švédové mají malý náskok, ale chtějí ho využít. "Jsme si plně vědomi úkolu, který je před námi, jedeme do Itálie s hubeným vedením 1:0, a když nedostaneme gól, budeme spokojení," zakončil střední záložník Sebastian Larsson.

Zdroj
bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články