Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zlín se snažil, ale nakonec jede z Kodaně po porážce 0:3 s prázdnou

Sen fotbalistů Zlína o bodech z Kodaně skončil smutným procitnutím. Tři góly v zápase padly jen do jejich branky a ke dvěma bodům v tabulce skupiny Evropské ligy tak další na konto českého celku nepřibyly. Takže Zlín zůstává s jediným vstřeleným gólem ve skupině poslední. Dvě kola před koncem už mají jen teoretickou naději na postup.

Michael Lüftner překonává v Kodani Stanislava Dostála v brance Zlína
zdroj: ČTK/AP autor: Jens Dresling

Ve výborné fotbalové atmosféře na kodaňském stadionu patřil začátek zápasu domácímu celku, ale jeho převaha byla jen platonická a kromě dvou-tří centrů před zlínskou branku, v níž byl připravený gólman Dostál, z toho nic nebylo. 

Postupně se hosté zbavovali nervozity a přebírali režii hry. Byly z toho dvě střely na branku, které však Olsena také nevyděsily, a když napřáhl Jiráček z pětadvaceti metrů – balon proletěl nad jeho brankou. 

Už se zdálo, že se kodaňský celek jen těžko bude hledat – ale on pomalu zase přebral aktivitu. Zrychlil pohyb i kombinaci a když přišel přišel faul třicet metrů od branky hostů - Bengtsson vyslal kolmý centr, který našel hlavu nehlídaného Lüftnera. Ten nepotěšil krajany a chvíli před poločasem dal vedoucí gól domácího celku.  

Druhá půle začala podobně. Verbič se dostal k míči před vápnem Zlína a technicky obstřelil stopera i brankáře Dostála – 2:0.

To Zlín zchladilo, ale probrat ho mohl Vukadinovič, jenže po přihrávce Jiráčka zcela sám před brankářem Olsonem neuspěl. To byla největší šance hostujícího týmu, který pak tlačil domácí k jejich brance, ale míč do ní nedostali.

To se naopak po krásné akci v nastaveném čase podařilo ještě jednou domácím a bylo vymalováno.

Díky prohře Lokomotivu Moskva 1:2 se Šeriffem Tiraspol se tak Kodaň dostala do vedení v tabulce skupiny F o skóre před Šeriffem. Zlín tak udrží ve hře o postup jen výhry v obou zbylých zápasech. Ale ani ty nemusí stačit, pokud by příště Kodaň vyhrála nad Lokomotivem a následně prohrála s Tiraspolem.

Kasper Kusk a Vukadin Vukadinovič
zdroj: ČTK/AP autor: Jens Dresling

FC Kodaň - Zlín 3:0 (1:0)

Branky: 49. a 90.+1 Verbič, 41. Lüftner. Rozhodčí: Dabanovič - Djukič, Tatar (všichni Č. Hora). ŽK: Sotiriu, Zeca, Matič (všichni Kodaň). Diváci: 25 000.

Kodaň: Olsen - Ankersen, Vavro, Lüftner, Bengtsson - Kusk (64. Falk), Zeca, Matič, Toutouh (72. Amankwaa) - Sotiriu (64. Pavlovič), Verbič. Trenér: Solbakken.

Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer - Traoré, Janíček (54. Hnaníček), Jiráček - Ekpai (75. Železník), Diop (64. Mehanovič), Vukadinovič. Trenér: Páník.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Hned od úvodu nám domácí ukázali svoji sílu v kombinaci. My jsme pak postupem času hru vyrovnali. Paradoxně, když už jsme se dostali do hry, tak inkasujeme ze standardní situace. Ve druhé půli jsme se ještě pokoušeli o zvrat, ale kvalita jejich útočných hráčů je vysoká. Stačil okamžik, kdy jsme k domácímu útočníkovi pozdě přistoupili a on nám to tam trefil. Za stavu 2:0 nám svitla naděje v podobě šance Vukadinoviče, ale nedohrajeme to do gólu. Ten rozdíl je především v koncových hráčích. Domácím gratuluji k vítězství."

Vukadin Vukadinovič (útočník Zlína): "Škoda mé šance. Mohli jsme snížit na 1:2 a pořád bychom měli o co hrát. Dostal jsem od Jiráčka perfektní balon, snažil jsem se to rychle zpracovat a vystřelit, protože gólman rychle vybíhal. Bohužel jsem ho trefil do ruky. Takže Kodaň dál utkání kontrolovala. Je to pro nás krutý výsledek, protože jsme hráli dobře, ale domácí byli produktivní. V Moskvě bylo hotovo v 17. minutě, dnes jsme hráli dobře, ale bohužel jsme dostali gól ze standardky. To nás sráží."

Miloš Kopečný (obránce Zlína): "V Olomouci nás Kodaň podcenila. Dnes už musela vyhrát a bylo to na hřišti vidět. My góly nedali, oni ano. V koncovce se ukazuje kvalita toho týmu. Lüftner tu je první sezonu, takže se musí ukazovat. Dnes se vyvaroval chyb, které dělal u nás. Navíc dal gól, takže dobře pro něj."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články