Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Neprožíváme nejlepší období, ale v krizi nejsme, hájil prohru s Tottenhamem Ronaldo

Nevýrazné výkony podávají ve španělské lize a špatnou formu si tentokrát přenesli také do Ligy mistrů, když na půdě Tottenhamu po matném představení padli 1:3. Jediný střelec fotbalistů Realu Madrid Cristiano Ronaldo si však nemyslí, že by byl obhájce titulu v krizi, a vyhlíží lepší zítřky. Důležitější podle hvězdného útočníka je, jak na tom bude Bílý balet na konci sezony.

Zklamaný Cristiano Ronaldo z Realu Madrid v utkání s Tottenhamem
zdroj: REUTERS autor: Dylan Martinez

Madridský celek v Londýně propadl a Ronaldo deset minut před koncem pouze upravil konečný výsledek. Vítěz tří z posledních čtyř ročníků Ligy mistrů si tak po senzační prohře 1:2 s Gironou v nejvyšší španělské soutěži připsal druhou porážku za sebou.

Real promarnil šanci zajistit si v předstihu místo v osmifinále a postup naopak dvě kola před koncem základních skupin mohl slavit Tottenham. "Nemůžete vždycky podat nejlepší výkon. Někdy prostě hrajete dobře, jindy špatně," řekl Ronaldo.

"Jsme v klidu, protože důležitější bude konečné umístění po sezoně. Musíme být v klidu," dodal. "Neprožíváme nejlepší období. Musíme to přijmout a nepřestat pracovat. Klidně bychom mohli prohrát tři, čtyři nebo pět zápasů a stejně bych si nemyslel, že jsme v krizi," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Real Madrid

Zatímco v Lize mistrů nemusí Real panikařit, protože je se sedmi body druhý a před Dortmundem a APOEL Nikósie má náskok pěti bodů, na domácí scéně prožívá nejhorší vstup do sezony za posledních pět let. Po deseti kolech ztrácí na vedoucí Barcelonu už osm bodů.

"Máme špatnou sérii, kterou chceme změnit. Čeká nás dlouhá cesta, abychom všechno napravili, ale jsem přesvědčený, že se nám to povede. Fotbal je samozřejmě o vítězstvích, ale lidé by neměli zapomínat, čeho tenhle tým dosáhl," uvedl Ronaldo. "A také si nemyslím, že bychom měli špatný přístup. Za nic se neschováváme a tvrdě pracujeme," prohlásil.

Z krize nemá strach ani trenér Realu Zinédine Zidane. "Vždycky se mě ptáte, jestli z toho mám obavy. Nemám a nikdy mít nebudu. Ale je pravda, že čtvrteční titulky v novinách nebudou příjemné čtení," prohlásil. "Nedaří se nám, ale máme čas všechno změnit. Víme jak, jen musíme tohle těžké období přestát," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články