Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

U Schicka něco přehlédli, prozradil Jarolím. Blízko donominování je Simič

V AS Řím si na další odehrané minuty kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ještě nějakou dobu počká. Patrik Schick se tak nevešel ani do nominace české reprezentace. Kouč Karel Jarolím prozradil, že v italském celku při vyšetřeních něco přehlédli a teď situaci řeší. Trenér národního celku zároveň naznačil, koho by mohl ještě donominovat. Hlavním adeptem je Stefan Simič, kterého by rády povolaly i další země.

Trenér české reprezentace Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Kouče Jarolíma absence Schicka, který stále bojuje se svalovým zraněním, velmi mrzí, protože s ním počítal a přípravné zápasy by pro něj byly ideální na sehrávání. "Příští týden by měl jet za specialistou do Německa, údajně se něco při předchozích vyšetřeních přehlédlo, a když chtěl opět naplno trénovat, tak se mu to na jednom z tréninků zhoršilo. Věřím, že se dá co nejdříve dohromady, aby mohl být na jaře nominovaný," přál si Jarolím.

Schick ale není jediným, kdo mu z očekávaných členů sestavy vypadl. Mimo je také Pavel Kadeřábek, Theodor Gebre Selassie a Vladimír Darida. "Normálně by v nominaci byli, ale kvůli zranění či rodinným důvodům vypadli. Proto jsme dali prostor dalším hráčům," vysvětlil, proč se do národního týmu vracejí Matěj Vydra, Radim Řezník, Ondřej Čelůstka či proč poprvé dostal šanci Robert Hrubý z Ostravy.

"Základ by měl být ve stabilizaci užšího kádru, ale uzavřená společnost to není. Když si o to někdo řekne svými výkony, tak má dveře otevřené," řekl a jako vzorový příklad uvedl právě Hrubého. 

"Rozhodujeme se na základě toho, co vidíme. Rozhodli jsme se pro Roberta, protože typologicky hraje na pozici, kde nám vypadl Darida. Líbí se mi, jak pracuje ve středu hřiště a dostává se do zakončení. To je pro hráče na této pozici důležité," dodal Jarolím.

Chystá se ještě tři hráče povolat a připustil, že by mezi nimi mohl být další nováček. Velkou šanci má stoper Stefan Simič, kterého delší dobu pozoruje. "O Simičovi jsme mluvili už po mistrovství Evropy jednadvacítek, ale procházel obdobím, kde pořádně nikde nehrál, tak jsme mu dali čas. Teď se dostal do sestavy Crotone. Víme o něm," řekl reprezentační kouč.

"Posíláme asistenta Miroslava Koubka na sobotní zápas Boloni s Crotone, aby se na Simiče podíval. Má velkou šanci být donominován. Povolávat totiž budeme stopera a on je mezi náhradníky (spolu s Ondřejem Kúdelou a Michaelem Lüftnerem)," řekl manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Jarolím připustil, že například s bývalým kapitánem Tomášem Sivokem do budoucna již příliš nepočítá, jelikož chce stavět na mladších hráčích s větší budoucností. Na druhou stranu ale nevyloučil možnost, že by služeb zkušených hráčů včetně například Tomáše Rosického využil za rok v Lize národů, pokud k tomu bude možnost.

"Jaro bude o přípravných zápasech a další soutěžní etapa začíná příští rok na podzim, kdy začne Liga národů. Když by pak byl někdo ze starších hráčů v top formě a cítili bychom, že by nám to pomohlo, tak proč je nenominovat," prohlásil jednašedesátiletý kouč. "Co se týká Tomáše Rosického, musel by chtít i on. Když bude zdravý, tak má schopnosti na to, aby v reprezentaci byl, když bude sám chtít," dodal.

Jarolím zároveň prozradil, že po hektickém měsíci, během kterého byl terčem ostré kritiky ze strany vedení Fotbalové asociace v čele s jejím místopředsedou Romanem Berbrem, se situace dostala do normálu.

"Je pravda, že měsíc to byl hektický, ale časem se vše zklidnilo a věci jsme si vyjasnili," řekl Jarolím na dnešní tiskové konferenci. Odmítl, že by musel nominaci tvořit právě s Berbrem. "Nominaci jsme dělali jako obyčejně s celým realizačním týmem," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články