Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kritických situací bylo dost, sudí ale chybu neudělali, řekla o duelu na Spartě komise

Výkon sudích v duelu mezi Spartou a Plzní vzbudil během zápasu i po něm spoustu emocí. Trenér Pražanů Andrea Stramaccioni si po nedělní prohře 0:1 dokonce na výkon mužů v černém nepřímo postěžoval. Komise rozhodčích se však za trojici arbitrů postavila. Podle ní střetnutí zvládla a vysloužila si pochvalu. Hlavní Radek Příhoda a asistenti nechybovali ani v jednom ze sporných momentů, které jeden ze šlágrů podzimu přinesl.

Fotbalisté Sparty se dožadují penalty v utkání proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Přes řadu kritických situací si rozhodčí vedli dobře, neudělali hrubou chybu," uvedl na Twitteru místopředseda komise rozhodčích Petr Mlsna, který byl zároveň delegátem utkání.

První sporný moment nastal v 19. minutě, kdy domácí Ondřej Zahustel trefil loktem do hlavy plzeňského Milana Havla, kterému způsobil krvavé zranění. Příhoda ale faul ani penaltu nezapískal.

"Šlo o nezaviněný souboj. Domácí hráč byl ve vzduchu u míče dřív, nejednalo se o nedovolený zákrok Zahustela," uvedl Mlsna.

V 36. minutě se vehementně dožadoval penalty Zahustel poté, co trefil ve vápně ruku Jana Kopice, kterou se hostující hráč při obranném zákroku opíral o trávník. "Učebnicový příklad, kdy ruku nepískat. Kopic byl zády k míči a ruku měl při kontaktu s ním v přirozené poloze," vysvětlil Mlsna.

Sudí podle komise rozhodli správně i poté, co kvůli ofsajdu neuznali v 82. minutě vyrovnávací trefu střídajícího Tala Ben Chaima, který doklepl míč do sítě po střele Václava Kadlece do tyče.

"Předcházel ofsajd, byť těsný. Asistent Jiří Kříž situaci vyhodnotil zcela správně a v souladu s pravidly," řekl Mlsna.

V 88. minutě se pak sparťané opět marně dožadovali penalty kvůli ruce střídajícího Marka Bakoše. "Bakoš v závěru rukou zahrál, ale žádný záběr neukazuje, zda úmyslně. Komise tak stojí za rozhodčím, když pokutový kop nenařídil," dodal Mlsna.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno plus s Ondřejem Zahustelem i o sporných momentech

Trenér Sparty Stramaccioni si v televizním rozhovoru posteskl, že jeho celek měl možná kopat dvě penalty. Poté si italský kouč na tiskové konferenci stěžoval, že rozhodčí nemají k pražskému klubu dostatek respektu. Nelíbilo se mu, že Příhoda za zákroky na střídajícího Tomáše Rosického neudělil více žlutých karet. Podle komise ale sudí postupoval správně.

Andrea Stramaccioni, trenér Sparty:

"Rosický přišel, okamžitě byl třikrát tvrdě faulován. Zeman mohl mít žlutou kartu, ale dostal ji až za ten poslední faul. Hejda fauloval jednou, podruhé, potřetí, vždycky to byly tvrdé zákroky a žlutou kartu dostal až po sedmdesáti minutách… Kdyby se tohle dělo v Itálii Francescovi Tottimu a byly na něj takové fauly, tak okamžitě přijde žlutá karta. Protože to byly tvrdé zákroky jenom proto, aby zastavily hráče, kterého jinak (protihráči) zastavit neumějí. Rosický je legenda a podle toho by to mělo vypadat."

"Když jsme odjížděli ze stadionu, tak jsme s panem Rosickým vedli družný rozhovor a neměl dojem, že by byl v utkání nějak poškozen. To je asi tak vše, co bych k tomu řekl, jelikož nejsem oprávněn komentovat výroky trenérů," prohlásil Mlsna.

Komise naopak konstatovala, že hned dvě branky v duelu mezi Bohemians Praha 1905 a Baníkem Ostrava (2:1) byly neregulérní kvůli postavení mimo hru. V prvním případě nesignalizoval ofsajd Milana Baroše asistent Tomáš Mokrusch, následně chyboval u gólu Jevgenije Kabajeva druhý z asistentů Stanislav Pochylý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články