Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Maradonu čeká premiéra na lavičce Argentiny, Brückner v Rakousku možná skončí

Praha - Vedle kvalifikačního utkání české fotbalové reprezentace se San Marinem jsou dnes na programu i dvě přípravná utkání před zimní pauzou. Pod vedením legendárního Diega Maradonny se Argentina představí proti Skotsku, kouče Karla Brücknera zase čeká utkání jeho rakouských svěřenců proti Turecku, které by mu ale mohlo zlomit vaz.

Fotbalový svět sleduje s obrovským zájmem první kroky osmačtyřicetiletého Maradony u argentinského týmu. Legendární fotbalista se už po několika dnech svého angažmá dostal kvůli výběru asistenta do sporu se svazovým šéfem, od začátku týdne se však plně soustředí na dnešní zápasovou premiéru ve Skotsku.

Fotbalový expert Štěpán Filípek z časopisu Hattrick připomíná, že by problémem mohly být hlavně minimální trenérské zkušenosti legendárního fotbalisty. "Odtrénoval jen zhruba dvacet zápasů v provinčních argentinských týmech. Je rizikem, zda velký hráč z minulosti může být i dobrým trenérem. Dobrý trenér se může projevit i tak, že svou práci deleguje na lidi, které si sežene," myslí si Filípek. Maradona má hrdému fotbalovému národu vrátit optimismus, Argentinci totiž z posledních osmi utkání vyhráli jen jednou. "Argentina je proti Skotsku favoritem," tvrdí přesto redaktor Hattricku.

Brückner možná padne, od Rady se očekává výhra

Rakousko čeká pod vedením Karla Brücknera tuhý boj proti Turecku. Český trenér se pokusí rakouský tým oživit po porážkách v Litvě a se Srbskem a remíze na Faerských ostrovech. A pokud nevyhraje, nejspíš skončí. "Je ale otázkou, co od něj Rakušané očekávali. Jeho metody jsou už dvacet let konstantní a předvídatelné, takže mohli počítat s tím, že bude často v Olomouci a nebude cestovat po zápasech v Rakousku. Odvolání by svědčilo o tom, že v Rakousku neměli představu o tom, co vlastně chtějí," zamýšlí se Filípek. Brückner má navíc tu smůlu, že mu schází několik zraněných opor v čele s kanonýrem Jankem.



Očekávaný je samozřejmě zápas české reprezentace proti často vysmívanému San Marinu, za které pravidelně nastupují hráči s civilním povoláním, jako je opravář nebo automechanik. "Očekává se jednoznačně vítězství, ale situace není jednoduchá. Kdyby se výhra nepovedla, byla by to blamáž," uzavírá Filípek.

Zápas v San Marinu začíná ve 20:30 a přímý přenos odvysílá ČT2.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články