Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ono to přijde, ale musíte nám dát čas se sehrát, říká Krmenčík

Chtěl hattrick, nakonec mu jeden gól scházel, ale moc mu to nevadilo. Útočník Michael Krmenčík v závěrečném utkání kvalifikace mistrovství světa pomohl české fotbalové reprezentaci dvěma góly k vítězství 5:0 nad outsiderem ze San Marina. "Hrál jsem doma a nějaký gól se ode mě čekal. Dal jsem dva, takže jsem spokojený," řekl po utkání, v němž se trefil dvakrát už v úvodních 23 minutách.

Michael Krmenčík a Alessandro Della Valle
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

 Po hodině hry krátce před svým vystřídáním mohl skórovat potřetí, ale přestřelil branku. "Ládík (Vladimír Darida) mi to tam dobře připravil. Mrzí mě, že jsem ten hattrick nedal. Trefil jsem to jako žák," litoval Krmenčík. "Šancí jsme tam měli dost, ale 5:0 tomu asi odpovídalo a jsem za to rád," dodal.  

V národním týmu dal poprvé v jednom zápase dva góly a celkem se v reprezentaci v deseti utkáních trefil už šestkrát. "Útočník se počítá od toho, kolik dá gólů. Já jich chci dát co nejvíc. Trošku mě to zahřálo, ale nic nekončí. Pracujeme dál," konstatoval plzeňský střelec.  

Motivaci ani proti San Marinu hledat nemusel. "Mně je jedno, jestli hraju proti Domažlicím nebo Německu. Já chci dávat góly furt, i na tréninku. Já jdu do každého zápasu po hlavě," upozornil bývalý útočník Ostravy či Dukly. 

Byl překvapený, že na reprezentaci přišlo do Štruncových sadů jen 5625 diváků. "Stadion byl doslova poloprázdný. Možná diváky český fotbal netáhne. Nevím proč. Ale myslím, že jsme se s kvalifikací rozloučili hezky," uvedl Krmenčík.  

Reprezentační celek sice na mistrovství světa nepostoupil, když skončil ve skupině až třetí za Německem a Severním Irskem, přesto současná útočná jednička vidí v týmu potenciál. "Jsme na začátku. Je tu nová generace kluků a musíte nám dát nějaký čas se sehrát. Vím, že český národ je netrpělivý, ale na výsledky Pavlů Nedvědů a Honzů Kollerů si musíme chvilku počkat. Myslím, že to přijde, ale musíme pracovat," prohlásil plzeňský odchovanec. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články