Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Havel: Gól jsem neslavil, Bohemka mi dala všechno

Plzeňský obránce Milan Havel poprvé nastoupil proti Bohemians 1905, svému mateřskému klubu, a hned zápas gólem rozhodl. Třiadvacetiletý fotbalista však vítěznou branku neslavil, nepřišlo mu to vhodné vzhledem ke své minulosti u "Klokanů".

Martin Dostál (Bohemians), Milan Havel (Plzeň)
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

V 83. minutě si naskočil na centr Martina Zemana a hlavou dokonal obrat domácích. Ihned po premiérové soutěžní trefě za Plzeň však omluvně zvedl ruku. "Gól jsem neslavil, nepřišlo mi to vhodné. Bohemka mi dala všechno, vychovala mě pro velký fotbal. Mám z ní spoustu zážitků. Ještě před kotlem Bohemky mi to opravdu nepřišlo na místě, abych gól slavil," řekl Havel po utkání.  

Připustil, že utkání s Bohemians pro něj bylo zvláštní. "Od začátku jsem věděl, proti komu hraju. Byla to pro mě nová zkušenost. V Bohemce jsem prožil zatím celý svůj fotbalový život. Určitě nic jednoduchého, ale teď jsem v Plzni a pro mě je nejdůležitější, že jsme získali tři body," uvedl. "Bylo to jiné, s těmi kluky jsem se potkával každý den na tréninku. Víme, co od sebe čekat. Ale jakmile jsem vstoupil na hřiště, myslel jsem jen na to, abychom zápas zvládli a vyhráli," dodal levý bek.  

Bohemians v prvním poločase dobře bránili a překvapivě se ve 42. minutě ujali vedení po hlavičce Dominika Maška. "My jsme se na to připravovali, věděli jsme, že budou dobře zorganizovaní zezadu. Jak to někdy bývá ve fotbale, neproměnili jsme šance a dostali gól před přestávkou. Tím jsme si to zkomplikovali, ale nakonec jsme to po poločase otočili," konstatoval Havel.  

Houževnatý výkon vršovického týmu ho nepřekvapil. "Čekal jsem to. Znám to z druhé strany, když jsme hráli tyhle zápasy. Vždycky jsme se na to dokázali vyhecovat. Věděli jsme, že Bohemka na nás bude dobře připravená," uvedl obránce.  

Těší ho, že Viktoria vyhrála i devátý ligový zápas v sezoně a suverénně vede tabulku. "Člověk má radost z každé výhry, ale jsme v devátém kole. Je to ještě dlouhé a ve fotbale se může stát cokoliv. Jsme jenom rádi za takový začátek," řekl bývalý reprezentant do 21 let.  

Havla pochválil i trenér Pavel Vrba. "Milan má trochu složitou situaci, protože kdyby byl David Limberský zdravý, pravděpodobně by hrál on. Milan je perspektivní, počítáme s ním do budoucnosti. Na Bohemku se těšil, protože tam iks let působil. Možná pro Bohemku je kruté, že rozhodl jejich bývalý hráč. Pro nás je dobře, že máme typologicky zajímavého hráče," prohlásil Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články