Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jabloneckou jízdu nezastavila ani Mladá Boleslav

Fotbalisté Jablonce zvítězili nad Mladou Boleslaví, která zmírnila porážku gólem Mebrahta až za stavu 3:0. Za vítěze, kteří v této sezoně bodovali už posedmé za sebou, se dvakrát trefil Vladimir Jovovič, který zaznamenal dva góly a asistenci, a vítěznou trefu přidal Tecl. Jablonec tak bodoval už posedmé za sebou a tabulce je už na čtvrtém místě. Boleslav ztratila už podesáté z posledních 12 ligových utkání a je čtrnáctá.

 
Jablonečtí fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec od začátku potvrzoval dobrou formu a už v první minutě měl šanci Masopust. Pak už se začali prosazovat Tecl s Jovovičem. První možnosti ještě neproměnili, ale ve 27. minutě už domácí udeřili. Hostujícímu brankáři Vejmolovi nevyšel odkop a nahrál jen jabloneckým hráčům. Tecl pak posunul na Jovoviče a srbský záložník technickou střelou do šibenice otevřel skóre.

Boleslav se snažila o rychlou odpověď, ale Komličenko hlavou zblízka přestřelil. Místo toho ve 38. minutě přišla domácí pojistka. Jovovič nahrál Teclovi, který měl na vápně dostatek prostoru převzít míč tak šikovně, že se zbavil hned dvou obránců a vstřelil šestý gól během posledních šesti kol.

V závěru poločasu se při souboji s Chalušem zranil domácí útočník Doležal hrající jubilejní 150. ligový zápas a musel být odnesen na nosítkách. Do druhé půle ho nahradil Mihálik.

Definitivně rozhodnuto bylo v 50. minutě, kdy vystřelil Trávník, obrana srazila míč jen k Jovovičovi a ten dobrý výkon korunoval druhou brankou.

Boleslavi se povedlo alespoň snížit, když se po rohovém kopu v 65. minutě prosadil hlavou střídající Mebrahtu. Víc už ale Jablonec nedovolil a pohlídal si čtvrtou výhru z posledních pěti kol.

9. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 3:1 (2:0)

Branky: 27. a 50. Jovovič, 38. Tecl - 64. Mebrahtu. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Mihálik - Fleišman, Mareš, Hubínek. Diváci: 3008.

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust, Kubista, Trávník (89. Považanec), Jovovič (78. Zelený) - Tecl, Doležal (46. Mihálik). Trenér: Klucký.

Mladá Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Matějovský, Hubínek - Vukadinovič (57. Mebrahtu), Mareš (46. Chramosta), Přikryl - Komličenko (76. Magera). Trenér: Uhrin ml.

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "My máme s Boleslaví doma nepříznivou bilanci. Dlouhodobě se nám proti ní nedaří, buď jsme prohrávali, nebo remizovali. Dnes jsme to konečně prolomili. Dobře jsme se na zápas připravili. Po vstřelení branky jsme se zklidnili a kontrolovali hru. Nahoru jsme hráli dobře, hodně aktivně. Na začátku druhé půle jsme dali třetí gól, opět jsme kontrolovali hru až na pár minut, kdy nás Boleslav dostala do defenzivy a snížila na 3:1. Byli jsme chvilku rozhozeni, ale následně jsme přeskupili řady, opět jsme se dostali do hry a vytvářeli si šance. Oni nakopávali balony, což jsme ustáli a do vážnějších šancí je nepustili. V závěru jsme měli další minimálně dvě šance a výsledek pro nás mohl být ještě příznivější."

Dušan Uhrin mladší (generální sportovní manažer a trenér M. Boleslavi): "Jablonec vyhrál zaslouženě. Od začátku byl aktivnější, razantnější, bojovnější. My jsme si zase dali gól sami, po nevydařeném odkopu. Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme hrát, zápas korigovat, ale inkasovali jsme potřetí. Poté jsme se Jablonci vyrovnali aspoň v bojovnosti. Měli jsme i příležitosti, ale Jablonec vyhrál zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články