Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kde je olomoucké kouzlo? Sehraný kádr a dobrý start do ligy

Štikou úvodních osmi kol fotbalové ligy je jednoznačně Sigma Olomouc, která nastřílela hned po Plzni nejvíc gólů a je také za Plzní v tabulce druhá. V pořadu Dohráno plus se rozebíraly příčiny jejího úspěchu - sehraný kolektiv, výborný vstup do ligy, následná jízda na vítězné vlně a sázka na odchovance.

Je nám líto, video expirovalo.
Jílek: Ještě mám daleko k trenérským veličinám Olomouce

Kde vidí důvod vzestupu bývalý ligový fotbalista Tomáš Polách? "Za vším je dobrý vstup do sezony. Hrají presinkový fotbal, na který trenér najel a hráči přistoupili a daří se jim. Výborná je záložní řada."  

"Všichni vědí, kde mají být. A hned po zisku míče jdou do útoku. Paradoxně jim pomohl sestup do druhé ligy. Sehráli se, chytili první zápas a jedou na vítězné vlně," ocenil presinkový fotbal novinář Luděk Mádl. 

Důležité je podle Polácha také to, že se Sigmě podařilo udržet kádr, hráči si postup vykopali a drží dohromady. To potvrdil i jeden z hráčů Jakub Plšek: "Ve druhé lize jsme se rozehráli – pomohlo nám to, daří se nám i v lize." 

V Olomouci hodně spoléhají na své odchovance, takže v současné ideální jedenáctce Sigmy nejsou jen dva hráči, kteří neprošli její akademií. Ovšem udržet kádr, z něhož vyčnívají někteří hráči, bude hodně těžké. To uznal i trenér Jílek přesto, že sportovní manažer klubu Ladislav Minář řekl, že hráči jsou pod smlouvami a měli by minimálně dva roky vydržet pohromadě. "Jsme v situaci, kdy samozřejmě nedokážeme odolat nabídkám ze zahraničí ani silné trojky naší ligy," potvrzuje Trenér Jílek starou známou realitu tuzemské ligy. "Když přijde taková nabídka, těžko odmítneme," dodává.

Kouč, který byl loni od týmu v jednu dobu málem odvolán, nyní prožívá krásné časy. Přiznal, že mu před sezonou letělo hlavou, že se většinou objeví nějaký tým, který překvapí, a doufal, že by to mohla být Sigma. Zatím mu to vychází. A jak je to podle něho s hvězdami v týmu, jako například Chorý? "Sázíme na týmové pojetí."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články