Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Liverpool se hnal za výhrou, ale Sevilla si odvezla bod. Rekordman Ronaldo táhl Real

Liverpool - Hodně atraktivní zápas se hrál v Liverpoolu. Domácí celek čekala Sevilla, s níž loni v květnu ve finále EL Liverpool prohrál a měl jí tak co vracet. Jenže zpočátku všechno vypadalo jinak - Sevilla rychle dala gól a vedla 1:0. Domácí celek stav do poločasu otočil na 2:1, a to ještě Firmino nedal penaltu. Jenže Correa z ojedinělé šance po přestávce vyrovnal, a tak zápas skončil 2:2. Utkání jsme sledovali v textovém on-line přenosu.

Alberto Moreno a Davinson Sanchez zastavují Wissama Ben Yeddera ze Sevilly
zdroj: ČT4 autor: ČTK/EMPICS/David Davies

Fotbalisté Realu Madrid vykročili za obhajobou trofeje v Lize mistrů domácí výhrou 3:0 nad APOELem Nikósia. Dva góly do sítě přemožitele pražské Slavie z předkola dal Cristiano Ronaldo, se 107 trefami nejlepší střelec historie soutěže.

Realu příliš nevyšel vstup do španělské ligy, jelikož postrádá potrestaného Ronalda. A jak moc, ukázal portugalský kanonýr už po 12 minutách zápasu s APOELem, kdy si na zadní tyči počkal na centr Balea a otevřel skóre. Krátce po změně stran pak proměnil penaltu po ruce protihráče. Šlo už o jeho dvanáctou proměněnou penaltu v LM, čímž vytvořil nový rekord soutěže.

APOEL už nedokázal zápas zdramatizovat, když za celý zápas vyslal jedinou střelu na branku. Naopak ještě jednou inkasoval poté, co poslal míč do branky akrobatickou střelou přes hlavu stoper Sergio Ramos.

Cristiano Ronaldo dává z penalty druhý gól Realu
zdroj: ČT4 autor: REUTERS/Paul Hanna

Ještě vyšší výhru uhrál Manchester City, který na stadionu Feyenoordu Rotterdam zvítězil 4:0. Hostům k jasné výhře pomohl raketový vstup do zápasu. Už po 95 sekundách otevřel skóre stoper Stokes. Šlo o nejrychlejší gól, jaký kdy nizozemský celek v pohárech inkasoval. Navíc v 10. minutě zvýšil Agüero a ještě do poločasu se prosadil Jesus.

Po změně stran pak Stokes přidal svůj druhý zásah v utkání po téměř totožně zahraném rohu jako v prvním případě.

Výhru slavil i další anglický celek Tottenham, který přehrál Dortmund 3:1 zásluhou dvou branek Kanea. "Je to obrovská výhra. V Lize mistrů musíte být chytří. Nemůžete se jen tlačit do útoku, využívali jsme protiútoků," konstatoval střelec zápasu.

Jediný anglický tým, který nezískal v 1. kole tři body, tak byl Liverpool, který nad Sevillou sice vedl 2:1 a Firmino ještě neproměnil penaltu, ale Sevilla dokázala vyrovnat na konečných 2:2.

"Nemá cenu být frustrovaní, musíme to vzít. Nebylo to to, co jsme chtěli, ani to, co jsme si zasloužili. Oni měli dvě šance, proměnili je a dobře bránili,“ řekl pro bbc.com německý kouč Liverpoolu Jürgen Klopp s tím, že pokud bude jeho tým předvádět podobnou hru, body bude získávat, i když tentokrát to podle něho nebylo úplně dokonalé. A ke konfliktům s lavičkou soupeře řekl: "Mysleli si, že za poslání trenéra Sevily Eduarda Berizza na tribunu rozhodčím můžu já."

1. kolo základních skupin Ligy mistrů:

Skupina E:

Liverpool - FC Sevilla 2:2 (2:1) Branky: 21. Firmino, 37. Salah - 5. Ben Yedder, 72. Correa. Rozhodčí: Makkelie - Diks, Steegstra (všichni Niz.). ČK: 90.+4 Gomez (Liverpool).

Maribor - Spartak Moskva 1:1 (0:0) Branky: 85. Bohar - 59. Samedov. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Borsch (všichni Něm.).

Skupina F:

Šachtar Doněck - Neapol 2:1 (1:0) Branky: 15. Taison, 58. Ferreyra - 72. Milik z pen. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.).

Feyenoord Rotterdam - Manchester City 0:4 (0:3) Branky: 2. a 63. Stones, 10. Agüero, 25. Jesus. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.).

Skupina G:

FC Porto - Besiktas Istanbul 1:3 (1:2) Branky: 21. vlastní Tošič - 13. Talisca, 28. Tosun, 86. Babel. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn (všichni Angl.)

Lipsko - Monako 1:1 (1:1) Branky: 33. Forsberg - 34. Tielemans. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.).

Skupina H:

Tottenham - Dortmund 3:1 (2:1) Branky: 15. a 60. Kane, 5. Son Hung-min - 11. Jarmolenko. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ČK: 90.+2 Vertonghen (Tottenham).

Real Madrid - APOEL Nikósie 3:0 (1:0) Branky: 12. a 51. z pen. Ronaldo, 61. Ramos. Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Haquette (všichni Fr.).

Zdroj
bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články