Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Svěrkoš přijel na reprezentační sraz zraněný, účastní se i marod Čech

Praha - Fotbalová reprezentace pojede ke kvalifikačnímu utkání do San Marina oslabena o dalšího hráče. Ostravský útočník Václav Svěrkoš dorazil na dnešní sraz zraněný, v nominaci ho nahradí Roman Bednář z anglického West Bromwiche. Oznámil to mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Bednář čeká na svou šanci v národním týmu od srpna 2006, kdy nastoupil na pár minut proti Srbsku. Ve své první sezoně v Premier League na sebe zatím upozornil čtyřmi góly a je nejlepším střelcem klubu. "Roman Bednář o nominaci již ví, nyní řešíme jeho cestu za týmem. Dosud není jasné, zda
přiletí do Prahy, nebo přímo do Itálie," uvedl mluvčí.

Čech je také zraněný, srazu se ale zúčastnil 

V posledním utkání v roce bude trenérovi Petru Radovi chybět řada zraněných včetně brankáře Petra Čecha, který však mezi spoluhráče alespoň na skok zavítal. Už večer se gólman Chelsea vrací zpět do Londýna. Na srazu chyběli nominovaní Radek Šírl a Milan Baroš, jejichž letecké spoje dorazí do Prahy později odpoledne. Přítomni byli ostatní hráči včetně obou náhradníků - Jaroslava Drobného a Michala Kadlece. "Oba chybějící hráči dorazí o něco později kvůli leteckému spojení, ale odpolední trénink na Strahově by měli stihnout," řekl mluvčí mužstva Lukáš Tuček.

Od 17:00 čeká reprezentanty jediný trénink na českém území. V úterý dopoledne výprava odletí speciálem do italského Rimini, kde bude před zápasem bydlet. Utkání na půdě největšího outsidera kvalifikační skupiny v boji o postup na mistrovství světa se bude hrát ve středu v Seravalle od 20:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články