Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hoffenheim si vyšlápl na mistrovský Bayern, český souboj řídila žena

Berlín – Mistrovský Bayern Mnichov si ve třetím kole bundesligy přijel pro porážku 0:2 do Hoffenheimu. Obě branky domácích vstřelil Mark Uth a stal se prvním hráčem Hoffenheimu, kterému se takový počin proti bavorskému celku povedl. Stejně jako Bayern, také Dortmund poprvé v sezoně ztratil body, když pouze remizoval bez branek na hřišti Freiburgu. Neprodloužili tak sérii 12 vítězství ve vzájemných zápasech. Freiburg na domácím stadionu nedokázal vstřelit Borussii gól už v pěti utkáních. Český souboj v nejvyšší německé fotbalové soutěži, který navíc jako první žena v historii řídila v roli hlavní rozhodčí Bibiana Steinhausová, skončil bez vítěze. 

Fotrbalisté Hoffenheimu se radují z gólu do sítě Bayernu
zdroj: DPA autor: Hasan Bratic

Hertha Berlín v sestavě s Vladimírem Daridou neudržela vedení z prvního poločasu a Werder Brémy si odvezl z hlavního města bod za remízu 1:1. Za hosty odehráli celý zápas brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie.

Skóre otevřel ve 38. minutě Mathew Leckie, jenž využil poskytnuté výhody po střetu dvou hráčů na hranici velkého vápna a z úhlu prostřelil Pavlenku. Vyrovnání přišlo v 59. minutě z kopačky Delaneyho, jehož skrytá střela prošla až do sítě.

Brémy získaly první bod v novém ročníku, přesto zůstaly na sestupové pozici. Hertha je se čtyřmi body ze tří zápasů osmá.

Je nám líto, video expirovalo.
Český souboj neměl vítěze, Hertha remizovala s Brémami

Hoffenheim si vyšlápl na Bayern

Uth poslal Hoffenheim do vedení proti Bayernu v 28. minutě, když obrana Bayernu nezachytila Kramaričovo rychlé autové vhazování. V závěru poločasu mohl odchovanec Kolína nad Rýnem zvýšit náskok, jeho skákavou střelu k tyči ale brankář Neuer vyrazil.

V 51. minutě už ale na jeho další pokus nestačil a Uth tak stylově oslavil jubilejní 50. bundesligový duel v dresu Hoffenheimu. Vedení Hoffenheimu podržel i gólman Baumann, který se například v 81. minutě vytáhl proti Martínezově hlavičce po centru Jamese Rodrígueze.

"Detaily rozhodovaly. Zápas byl těžký, měli jsme nějaké příležitosti, ale nemohli jsme je využít. Hoffenheim byl třikrát ve vápně a dal z toho dva góly," popsal trenér poraženého celku Carlo Ancelotti.

Utkání Freiburg - Dortmund
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Michael Heuberger

Pro Dortmund nezačal zápas ve Freiburgu dobře. Během první půlhodiny se zranili obránci Bartra a Schmelzer, za zákrok na druhého jmenovaného dostal červenou kartu debutant v dresu domácích Ravet, jenž do Freiburgu přišel v srpnu z Young Boys Bern.

Po přestávce Borussia soupeře zatlačila a jasně přestřílela, jen tři z celkových 27 střel ale mířily přímo na branku. "Jsme zklamaní. Dortmund musí ve Freiburgu vyhrávat. Pokud tým hraje hodinovou přesilovku, má dost času, aby vstřelil gól. Pro nás jsou to dva ztracené body," uvedl kouč Borussie Peter Bosz.

Jeho protějšek Christian Streich byl s hrou svých svěřenců spokojen: "Dobře jsme do zápasu vstoupili. Poté přišla červená karta a museli jsme pořád stát kolem šestnáctky. Nedovolili jsme ale soupeři moc gólových příležitostí."

Alfred Finnbogason
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Christian Kolbert

Po pěti měsících zasáhl do bundesligového zápasu záložník Augsburgu Jan Morávek. Odehrál posledních 20 minut duelu s Kolínem nad Rýnem a mohl se radovat z vítězství 3:0, o které se hattrickem postaral Alfred Finnbogason.

Mohuč získala první body v sezoně, když otočila zápas s Leverkusenem a zvítězila 3:1. Nováček Hannover udržel i po třetím kole neporazitelnost, ve Wolfsburgu remizoval 1:1. Frankfurt vyhrál 1:0 v Mönchengladbachu, o čemž rozhodl navrátilec do bundesligy Kevin-Prince Boateng.

Utkání Hamburk–Lipsko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sven Sonntag

Bezgólový stav utkání mezi Lipskem a Hamburkem zlomil v 67. minutě výstavní ranou ze střední vzdálenosti Keita. O necelých deset minut později mohl vyrovnat střídající Sven Schipplock, avšak brankář Lipska Péter Gulacsi jeho střelu zastavil na brankové čáře.

Z protiútoku zpečetil vítězství Lipska po vydařené individuální akci Werner, jenž se trefil potřetí v sezoně. Stejný počet gólů zaznamenal také v reprezentační přestávce, jednou se prosadil i při výhře 2:1 nad českým týmem v Praze.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:

Hamburk - Lipsko 0:2 (67. Keita, 75. Werner), Augsburg - Kolín nad Rýnem 3:0 (22., 32. z pen. a 90.+4 Finnbogason), Freiburg - Dortmund 0:0, Mohuč - Leverkusen 3:1 (45. Muto, 57. Diallo, 71. Serdar - 22. Kohr), Mönchengladbach - Frankfurt 0:1 (13. Boateng), Wolfsburg - Hannover 1:1 (52. Didavi - 75. Harnik), Hoffenheim - Bayern 2:0 (27. a 51. Uth), Hertha Berlín - Brémy 1:1 (38. Leckie - 59. Delaney), Schalke - Stuttgart 3:1 (4. Bentaleb z pen., 47. Naldo, 48. Burgstaller - 40. Akolo)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články