Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vacek bude znovu působit v polské lize, upsal se Slasku Vratislav. Shala odchází ze Sparty

Praha - Dobří holubi se vracejí, říká se. Český záložník Kamil Vacek míří po ročním působení v Izraeli zpět do Polska, kde velmi úspěšně hájil barvy Piastu Gliwice. Třicetiletý fotbalista přestoupil z Maccabi Haifa do Vratislavi, s níž podepsal tříletou smlouvu. Informovala o tom agentura Sport Invest, která hráče zastupuje. Kosovský fotbalista Herolind Shala zase definitivně ukončil své angažmá ve Spartě, v níž se nedokázal prosadit, a přestoupil do dánského Lyngby.

"Kamil si v průběhu svého předešlého působení udělal na polském trhu velmi dobré jméno. Během léta se o něj zajímalo více polských klubů," uvedl agent Viktor Kolář. "Vybrali jsme Slask Vratislav, což je stabilizovaný a ambiciózní klub, který o Kamila hodně stál," dodal.

V polské lize už Vacek hrál v sezoně 2015/2016, kdy hostoval ze Sparty v Gliwicích a pomohl jim k druhému místu. Poté z letenského celku přestoupil do Maccabi Haifa. Devítinásobný český reprezentant má za sebou také angažmá v Olomouci, Bielfeldu, Veroně a Mladé Boleslavi.

Vratislav v minulé sezoně skončila v polské lize na jedenáctém místě. V probíhajícím ročníku jí s bilancí dvou výher, tří remíz a dvou porážek patří osmé místo. Na vedoucí dvojici Poznaň - Zaglebie Lubin ztrácí pět bodů.

Ve Spartě se Shala neprosadil, štěstí zkusí v Dánsku

Shala, fotbalista kosovsko-albánského původu, jenž se narodil v Norsku, přišel do Sparty v roce 2015 jako volný hráč z norského Odds BK. Na Letné ale odehrál jen tři ligové zápasy, další sezonu hostoval v Liberci, kde si vyzkoušel i Evropskou ligu, minulý ročník strávil v Turecku.

Na mezinárodní scéně reprezentoval v mládežnických kategoriích Norsko, poté nastupoval za albánskou jednadvacítku a šest zápasů odehrál i za seniorskou reprezentaci. Od roku 2016 je reprezentantem Kosova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články