Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Uzdravený Kozák se vrací do Itálie, přestoupil do druholigového Bari

Bari - Dlouhodobé zdravotní peripetie jsou pryč a český fotbalista Libor Kozák je připraven na restart úspěšné kariéry. Po angažmá v anglické Aston Ville zamířil osmadvacetiletý útočník do italského Bari. S druholigovým celkem, jenž se netají ambicemi postoupit do Serie A, podepsal roční smlouvu.  

Libor Kozák slaví svůj první gól v Premier League do sítě Norwiche
zdroj: Getty Images autor: Neville Williams/Aston Villa FC

Odchovanec Slezského FC Opava působil na Apeninském poloostrově už v letech 2008 až 2013, kdy hrával za Lazio Řím, v jehož dresu se stal nejlepším střelcem Evropské ligy. Jednu sezonu strávil osminásobný reprezentant na hostování v druholigové Brescii.

Na podzim 2013 zamířil důrazný forvard do Aston Villy, kde se však kvůli vážnému zranění (během tréninku mu spoluhráč Cieran Clark zlomil nohu, pozn. autora) a následné několikanásobné operaci víceméně trápil. Zasáhl jen do 18 utkání Premier League a vstřelil čtyři góly. Birminghamský celek opustil letos po vypršení kontraktu.

V Bari se Kozák mimo jiné pokusí navázat na střelecké galapředstavení Tomáše Skuhravého, který během osmifinále mistrovství světa 1990 zaznamenal na Stadio San Nicola pro více než 58 000 diváků památný hattrick do sítě Kostariky. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články