Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Bazalech gól nepadl, České Budějovice získaly bod

Ostrava - Série neporazitelnosti fotbalistů Ostravy a Českých Budějovic pokračují i po dnešní remíze 0:0. Baník na Bazalech nečekaně ztratil dva body, ačkoliv měl téměř celý zápas značnou převahu. Dynamo však úsilí soupeře eliminovalo výtečnou obranou a pod koučem Pavlem Tobiášem ani podesáté neprohrálo. Série Baníku bez porážky trvá osm kol, ale dnes tým útočící na čelo tabulky čekal víc.

Ostravský útočník Svěrkoš v obležení protihráčů
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

I favorit z Ostravy se na vlastní kůži přesvědčil, že Jihočeši nestoupají ze dna tabulky jen díky náhodě a štěstí. S elastickým obranným blokem Dynama si neporadila ani druhá nejlepší ligová ofenzíva. Hosté nezačali na Bazalech pasivně, ale po opatrnějším úvodu bylo jasné, že případný úspěch má v rukou precizní a bezchybná hra v zadních řadách.

Kučeru poprvé po patnácti minutách prověřil nepříjemnou střelou Lička. Jen jednou dala v první půli českobudějovická obrana více volnosti Svěrkošovi a málem za to zaplatila gólem: hlavičku domácího kanonýra však Kučera ve 22. minutě z brankové čáry vytáhl.

Řezník zřejmě přijde o utkání reprezentace do 21 let

Domácí přišli po půlhodině o aktivního Řezníka, kterého se zraněným kolenem odnesli ze hřiště na nosítkách. Obránce tak pravděpodobně přijde o úterní zápas jednadvacítky v Anglii. V závěru půle přesto nápor Baníku gradoval. Po gólu volala Ličkova bomba z 39. minuty, ale Kučera reflexivně zvedl ruce a míč vyrazil.

Závěrečný tlak domácích rozpoutal Střihavka, jehož hlavičku však bez potíží zlikvidoval Kučera. Pak už převaha Baníku místy přerůstala v hokejový zámek. Kombinační hra Ostravy sice tentokrát na defenzívu Dynama neplatila tak jako na předešlé soupeře, ale po centrech došlo v českobudějovickém vápně k několika skrumážím, při nichž domácím scházely ke gólové střele milimetry.

Stoprocentní obrana nakonec dovedla hosty ke kýženému bodu. Zisk mohl dokonce ještě ztrojnásobit Riegel, ale po průniku Stráského zaváhal na zlomek sekundy se střelou a jeho pokus zblokoval Neuwirth nad břevno. Křečovitý tlak Ostravy ještě prodloužilo čtyřminutové nastavení, remízu už to ale nezměnilo. Domácí tak podruhé během posledních osmi kol nevyhráli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články