Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šilhavý: Zkušenost z Borisova nám pomůže. Jedeme si pro nadějný výsledek

Nikósie - Trenér Jaroslav Šilhavý věří, že fotbalistům Slavie pomůže v úterním úvodním zápase 4. předkola Ligy mistrů na půdě APOELu Nikósie zkušenost z předešlého dvojutkání s Borisovem. Pražané podle něj budou hrát na Kypru na vítězství a hlavně chtějí před domácí odvetou vstřelit venku gól.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: AP autor: Sergei Grits

"Věřím, že to bude lepší než v Borisově. Někteří kluci takových zápasů nemají moc odehraných, docela to na ně dolehlo. Ale věřím, že i tím, že to dobře dopadlo, jim ta zkušenost pomůže. Že už je nebudou tihle soupeři tak překvapovat," řekl Šilhavý.

"Bude to zatím jen poločas. Chceme udělat takový výsledek, abychom se doma v odvetě poprali o postup. Samozřejmě gól vstřelený na půdě soupeře by byl hodně dobrý, takže budeme usilovat o nadějný výsledek," doplnil.

Slavia je před dvojzápasem podle bookmakerů poměrně výrazným favoritem na postup, Šilhavý ale APOEL nepovažuje za schůdného soupeře. "To bych vůbec netvrdil. Je to zkušený tým. V jejich řadách hrají Brazilci, Španělé, Argentinci, Portugalci. Jsou výborní na míči a když se k tomu přidají klimatické podmínky, určitě to nebude lehký soupeř, že bychom byli rádi, že jsme je dostali. Přesto si myslím, že šance jsou padesát na padesát," prohlásil Šilhavý.

Teploty v Nikósii mají v den zápasu stoupat až k 37 stupňům, pro slávisty je ale dobře, že výkop bude až v 21:45 místního času. "Sám jsem na to zvědavý. Ale hraje se pozdě, až 21:45, takže sluníčko už pálit nebude. Dá se čekat velká vlhkost, ale věřím, že na to jsme připraveni. Už teď mají hráči určitý režim a berou vitamíny, bylo by pozdě to začít dneska honit," uvedl Šilhavý.

Slavia naposledy vyhrála v pohárech venkovní zápas před deseti lety při dosud jediném postupu do základní skupiny Ligy mistrů v závěrečném předkole na půdě Ajaxu Amsterdam.

"Do každého zápasu vstupujeme s tím, že chceme vyhrát. Ani teď se nebudeme šetřit. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet, ale určitě do toho půjdeme s tím, že můžeme klidně i vyhrát. Třeba se to po delší době povede," prohlásil Šilhavý.

Na Kypru mu bude chybět zraněný stoper Simon Deli. "Zranění z posledního ligového zápasu se ukázalo jako vážnější, než jsme si mysleli. Zůstal doma a jde na podrobné vyšetření. Buď se ukáže, že to bude na delší dobu, nebo to třeba bude řádově jen na několik dní, maximálně dva týdny. Ale nechci specifikovat, o jaké zranění jde," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články