Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šťastný střelec Pilař: Olomouc hrála fakt dobře, vítězství si ceníme víc

Plzeň – Po svalovém zranění naskočil plzeňský záložník Václav Pilař do svého prvního soutěžního utkání v sezoně a za devět minut rozhodl výstavním gólem "nůžkami" o výhře 1:0 nad Olomoucí. Osmadvacetiletý fotbalista považoval těsný domácí triumf Viktorie za hodně cenný, protože hanácký nováček hrál podle něj výborně.

Václav Pilař se raduje z gólu do sítě Olomouce
zdroj: FC Viktoria Plzeň / twitter.com

"Návrat jsem si moc užíval. Jsem rád, že jsem se dal dohromady a mohl být součástí týmu. Těší mě, že jsem nastoupil a získali jsme tři body," řekl Pilař, který po zápase nezapomněl pochválit nebojácný herní projev soupeře.

Viktoria se totiž na třetí ligové vítězství v sezoně hodně nadřela a přečkala také několik velkých šancí Sigmy. "Nevypracovali jsme si až tolik brankových situací, neměli jsme nějaký výraznější tlak. Olomouc hrála fakt dobře, trošku výkonem překvapila," pokračoval Pilař.

"My měli být hladovější a v prvním poločase jsme si měli vypracovat více šancí. Jsme rádi, že jsme po změně stran vstřelili kýžený gól. Byl to nesmírně těžký duel a vítězství si ceníme víc," přidal dvaadvacetinásobný reprezentant.

Na hřiště přišel po hodině hry za bezbrankového stavu a v 69. minutě rozhodl o triumfu Plzně povedeným akrobatickým kopem. "Odrazilo se to ke mně a bylo to v takové výšce, že mě napadlo se do míče z výšky položit. Byl to momentální nápad," popsal gól Pilař.

"Byl bych rád, i kdybych to tam jen doklepl a pomohl mančaftu k vítězství. Ale je to hezčí gól než do prázdné brány. Dalo se to i nedat, takže jsem rád, že jsem to takhle trefil," doplnil bývalý hráč Hradce Králové, Wolfsburgu nebo Freiburgu.

O tom, že bude připraven na lavičce, se rozhodlo až dopoledne před utkáním. "Já odtrénoval jen pár tréninků s mančaftem. Jsem rád, že mě trenér vzal mezi náhradníky a nechal mě třicet minut hrát," zakončil Pilař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články