Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olomouc zdolala Liberec a po další výhře vede ligovou tabulku

Olomouc – Olomoučtí fotbalisté si užívají vedoucího postavení v tabulce. Do čela pořadí se v neúplném druhém kole posunuli díky vítězství nad Libercem 2:1. Utkání rozhodl v 86. minutě Pavel Moulis.

Radost olomouckých hráčů
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Už v sedmé minutě olomouckým fanouškům zatrnulo, když obránce Jemelku odzbrojil liberecký Folprecht a přehodil i gólmana Buchtu, míč však zamířil těsně vedle tyče. O deset minut později mohl potvrdit střelecké vystoupení z Mladé Boleslavi Falta, v sólu udělal kličku brankáři, jenže míč se mu před prázdnou brankou zamotal pod nohy a Liberec se ubránil. Naopak na druhé straně hrozil exolomoucký Ševčík, jeho prudká střela se otřela o břevno.

Poprvé rozradostnil Andrův stadion po dvaceti minutách hry Chorý. Po rohovém kopu nacentroval přesně Houska a vytáhlý forvard tečoval míč za Koláře. Těsně před pauzou přišel pro Hanáky nepříjemný moment, když se hlavami srazili Radakovič s Plškem, který opustil hrací plochu na nosítkách, ale s ovázanou hlavou se po chvíli vrátil stejně jako jeho srbský spoluhráč. Po přestávce už však Plškek na hřiště nevyběhl.

V lepším výkonu ve druhém poločase pokračovala Olomouc, která sice držela míč, postrádala však lepší řešení v předfinální fázi. Liberec se trápil, přesto v 76. minutě znenadání vyrovnal. Do míče se asi z třiceti metrů od branky opřel Karafiát a jeho tvrdá rána zapadla přímo k tyči.

Sigma se ale s remízou nespokojila. Čtyři minuty před koncem vyběhl na hřiště Moulis a hned po několika vteřinách z první akce skóroval. Krajní záložník Olomouce se pověsil do vzduchu na centr Falty a usměrnil balon přímo k tyči. Domácím navíc ke klidu pomohlo vyloučení hostujícího náhradníka Havelky, jenž dostal během čtyř minut dvě žluté karty.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 21. Chorý, 86. Moulis - 76. Karafiát. Rozhodčí: Julínek - Kotík, Kubr. ŽK: Falta - Karafiát, Kerbr, Kúdela, Havelka. ČK: 87. Havelka. Diváci: 3731.

Olomouc: Buchta - Sladký, Radakovič, Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (86. Moulis), Plšek (46. Texl), Houska, Falta - Chorý (80. Manzia). Trenér: Jílek.

Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Mikula (74. Havelka) - Malinský (46. Voltr), Folprecht, Breite (46. Potočný), Ševčík - Pulkrab. Trenér: Trpišovský. 

Václav Jílek (trenér Olomouce): "V první řadě jsme obrovsky spokojení s výsledkem a taky s předvedenou hrou, vítězství bylo naprosto zasloužené. Chtěl bych pochválit diváky, nesešlo se nás tady moc, ale podpora byla znát. To byl taky jeden z důvodů, proč jsme byli v závěru schopní utkání rozhodnout. Vedli jsme 1:0, paradoxně jsme dostali gól z první střely mezi tři tyče, byl to trošku šok. Ale věřil jsem v sílu mužstva. Tříbodový punc, který tomu dal Pavel Moulis, je jen odměnou za výkon, který jsme předvedli. V těžkých podmínkách jsme to odpracovali na jedničku. Šest bodů z prvních dvou zápasů je trošku pohádka. Plšek je po srážce s Radakovičem na pozorování, nevypadal vůbec dobře, byla tam tržná rána, cítí se špatně. Určitě by nebylo dobré, kdyby nám na delší dobu vypadl."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Olomouc vyhrála zaslouženě, z naší strany panuje jednoznačně zklamání. Jak s průběhem, tak i s výsledkem a týmovým výkonem. Krásnou střelou jsme se dokázali dotáhnout, měli jsme šanci získat body. Ale nechali jsme si dát branku po autovém vhazování. Přehráli nás ve středu hřiště, v záloze hra vyzněla do ofenzivy i do ofenzivy pro Olomouc. Chorý pro mě byl hráčem utkání, dělal nám problémy. Musím domácí pochválit a nás kompletně zkritizovat. Olomouc jde dobrým směrem, jsou sehraní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články