Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fanoušci PSG vítali Neymara, dresy s jeho jménem šly na dračku

Paříž – Bouřlivého přivítání na stadionu v Parku princů se dostalo Brazilci Neymarovi. Fotbalista, jehož přestup z Barcelony do Pařížského St. Germain stál katarské majitele týmu 222 milionů eur (5,8 miliardy korun) a je s přehledem nejdražší v historii, se fanouškům svého nového klubu poprvé představil. Hrát v sobotním zápase však nemohl, protože přestup ještě nebyl administrativně dotažen.

Neymar zdraví fanoušky PSG po přestupu z Barcelony
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Panoramic/JB Autissier

Neymar, který se PSG upsal na pět let, ještě na páteční tiskové konferenci doufal, že by mohl v dresu PSG už v sobotu nastoupit v úvodním ligovém kole proti Amiens. Představitelé francouzských profesionálních soutěží (LFP) ale nedostali ze Španělska do páteční půlnoci mezinárodní certifikát potvrzující přestup a Neymar tak hrát nemohl.  

Přesto se kapitán brazilské reprezentace na trávníku objevil. Zhruba hodinu a půl před výkopem na něj vyběhl a 24 minut se 45 000 nadšených příznivců předváděl v novém dresu. "Jsem šťastný, že jsem tady. Chci s vámi získat mnoho trofejí, potřebuji vaši podporu," řekl Neymar svou mateřštinou a francouzsky dodal: "Paříž je magická".  

Neymar, jehož představení provázel francouzský DJ Martin Solveig, předvedl několik technických kousků a vykopl nadšeným fanouškům na tribuny míče. V zápase ho však příznivci uvidí nejdříve v neděli 13. srpna, kdy PSG nastoupí v Guingampu.

Pařížská "Neymarománie" se projevila také na koupi dresů s Brazilcovou jmenovkou a jeho číslem 10. Příznivci PSG hned skoupili všech 10 000 dresů, jež byly k dispozici, a oficiální klubový fanshop na Champs-Elysées v pátek navštívilo rekordních 15 tisíc zákazníků. Neymarův dres vyšel na 155 eur (čtyři tisíce korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Neymarovi se dostalo v Paříži bouřlivého uvítání
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články