Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brankář Petr Čech se kvalifikace v San Marinu kvůli zranění nezúčastní

Praha - Český brankář Petr Čech nebude hrát v české fotbalové reprezentaci na kvalifikačním utkání v San Marinu. Má totiž natažený lýtkový sval. Místo gólmana Chelsea povolal trenér Petr Rada na středeční zápas Jaroslava Drobného z Herthy Berlín.

Petr Čech
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Čecha, podle jeho manažera Pavla Zíky ze společnosti Sport Invest, trápí pravý lýtkový sval. Od gólmana dostal jen textovou zprávu, žádné podrobnosti nezná. Nicméně do Prahy Čech v pondělí dorazí. "Zúčastní se natáčení slavnostního pořadu, během kterého mu bude předána trofej za vítězství v novinářské anketě Zlatý míč České republiky," řekl Zíka.

Reprezentační brankářská jednička musela vynechat kvůli zranění i předchozí utkání v kvalifikaci mistrovství světa proti Slovinsku. Před měsícem vyřadil Čecha ze hry natažený stehenní sval.

Proti Slovinsku zastoupil Čecha v brance Daniel Zítka a zápas zvládl skvěle. V těžkém utkání vychytal čisté konto a byl hlavní oporou mužstva při vítězství 1:0. Drobný nebude v týmu nováčkem, od léta plní roli trojky při dvojzápasech a už v utkání se Slovinskem byl Zítkovým náhradníkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články