Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Stramaccioni: Hráli jsme rozhodně lépe než v Bělehradě

Praha - Působení kouče Andrey Stramaccioniho na lavičce Sparty odstartovalo více než rozpačitě. Po bělehradském nezdaru, kde v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy podlehli Crvene Zvezdě 0:2, nedokázali jeho svěřenci uspět ani mezi tuzemskou elitou. V malém pražském derby totiž remizovali 1:1 s Bohemians 1905. Italský stratég přesto zůstává pozitivní a věří ve výrazné zlepšení. 

Trenér Andrea Stramaccioni diriguje hráče Sparty
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Sparta proti vršovickému klubu dlouho vedla, ale dvě minuty před koncem ji o výhru připravila vyrovnávací trefa Michala Šmída, jenž pohotovou dorážkou ztrestal nejistý zákrok brankáře Martina Dúbravky. Stramaccioni ovšem nechtěl slovenského gólmana vinit. "Martin je zkušený brankář a já nerad házím vinu na konkrétního hráče. Když jsme dostali gól, můžou za to všichni," uvedl jednačtyřicetiletý rodák z Říma.

"Ale hráli jsme rozhodně lépe než v Bělehradě," zdůraznil s tím, že očekává pokrok u řady nových hráčů. "Ben Chaim je tak na padesáti, šedesáti procentech. Mavuba odehrál první zápas a bude se zlepšovat. Mandjeck nastoupil ke druhému utkání během tří dnů a také předvedl dobrý výkon," upozornil.

Navzdory bodové ztrátě si proto nepřipouští možný tlak ze špatných výsledků a naopak prohlásil, že věří v postup v Evropské lize. "Jsem pozitivní. Musíme odehrát dokonalé střetnutí a dát gól, protože pak to i s pomocí fanoušků můžeme otočit. Bude to těžké, ale když dáme gól, může se stát cokoliv," pokračoval Stramaccioni.

Poměrně nečekaně označil zranění stopera Semiha Kayi za větší kaňku než remízu s Bohemians 1905. Turecký obránce musel před přestávkou střídat a vyšetření u něj odhalila zlomeninu malíčku na noze. "Je to horší, než kdybychom přišli o dva body. Navíc to není snadné, protože v každém zápase jsme kvůli bizarnímu zranění přišli o nějakého hráče. Ale nechci se na to vymlouvat," zakončil Stramaccioni.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články