Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň si pochutnala na Dukle, vítězství 4:0 režíroval Hrošovský

Plzeň - Dominantním způsobem vstoupila do letošní sezony Viktoria Plzeň. Svěřenci kouče Pavla Vrby si před vlastními příznivci poradili s Duklou Praha 4:0. Základ jednoznačnému vítězství dali už během první půle, kdy vstřelili všechny branky. Gólem a asistencí zazářilo duo Patrik Hrošovský - Michael Krmenčík. Zbylé trefy obstarali Lukáš Hejda s Tomášem Hořavou. Před odvetou 3. předkola Ligy mistrů se Západočeši naladili ideálním způsobem.

Staronová opora Plzně Daniel Kolář
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Zkušený trenér Vrba, který prožil úspěšný návrat do Doosan Areny, udělal v základní sestavě čtyři změny oproti úternímu duelu s bukurešťským FCSB. V brance nastoupil debutant Hruška, obranu dirigoval Hejda a v záloze dostali šanci Hořava se Zemanem. Ani na lavičce naopak nebyl krajní bek Limberský.

Po úvodní aktivitě Dukly převzali iniciativu domácí a první zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Hejda nejprve orazítkoval tyč, ale v 11. minutě už plzeňský stoper po Hrošovského centru překonal přesnou hlavičkou bezmocného Radu.

Za pět minut už vedla Plzeň o dva góly. Krmenčík si na půlce lehce obhodil osmatřicetiletého obránce Jiránka a postupoval na brankáře Pražanů společně s Hrošovským, jenž bleskovou akci zakončil střelou do odkryté branky.

Druhý tým uplynulé sezony naprosto dominoval a dál se tlačil do útoku. Ve 33. minutě našel Havel v šestnáctce Krmenčíka, který pohotovou ranou o břevno přidal třetí trefu. Celek z Julisky působil odevzdaným dojmem, což Viktoria tvrdě trestala. Na poločasových 4:0 upravil Hořava po Kopicově zpětné přihrávce.

Ve druhé půli plzeňský tlak oslabil a šancí ubylo. Zeman po standardní situaci střílel těsně mimo. Do zajímavých možností se dostali i do té doby bezzubí hosté. Z přímého kopu přestřelil Podaný, spoluhráč Holenda hlavičkoval v 69. minutě do tyče a poté nechal při střele z úhlu vyniknout Hrušku.

Konečné skóre se už nezměnilo a ve Štruncových sadech zavládla spokojenost. Plzeň porazila Duklu v lize počtvrté za sebou bez inkasované branky.

1. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 4:0 (4:0)

Branky: 11. Hejda, 16. Hrošovský, 33. Krmenčík, 42. Hořava. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Kříž. ŽK: Krmenčík - Hanousek, Kušnír. Diváci: 9624.  

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hájek, Havel - Hrošovský (81. Kolář), Živulič - Kopic, Hořava, Zeman (70. Petržela) - Krmenčík (59. Řezníček). Trenér: Vrba.

Dukla: Rada - Kušnír, Bezpalec (46. Ostojič), Jiránek, Podaný - Hanousek, Bilovský (76. Koreš), Tetour - Brandner (46. Mustedanagič), Holenda, Schranz. Trenér: Hynek.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "V první části jsme hráli velice dobře. Měli jsme štěstí, že jsme dali brzo gól a Dukla musela hrát otevřeně. Nám se dařilo přecházet do rychlých brejkových situací a skvěle jsme ty situace týmově dohrávali. Bohužel ve druhém poločase už jsme nebyli tak přesní. Možná s vidinou těžkého středečního utkání už jsme nebyli ani tak běhaví jako v prvních 45 minutách, takže zápas neměl takovou kvalitu jako v prvním poločase. Pohlídali jsme to, i když Dukla měla nějaké šance a mohla dát gól. Ale výsledek je pro nás hodně povzbudivý vzhledem k dalším duelům, které nás čekají."

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Na hřišti to bylo jednoznačně o Viktorce Plzeň. Nám se v prvním poločase nepodařilo vůbec realizovat náš záměr a domácí nás prakticky rozebrali a dali krásné góly. V druhém poločase už to bylo zase o něčem jiném z naší strany. Myslím, že se nám tam podařila spousta mechanismů, které hrát chceme. Ať v ofenzivě, nebo v defenzivě. Také si musíme uvědomit, že Viktorka už měla určitý odskok a hrála určitě i úsporněji. I z toho důvodů tam bylo více prostoru pro naši hru. Byly tam dvě nebo tři šance, abychom s tím něco udělali a ten výsledek nebyl tak markantní pro Viktorku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články