Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Remíza? Do Bělehradu jedem pro výhru, řekl Vatajelu, který se těší na divoké fanoušky

Praha – V dresu Sparty doposud v evropských pohárech nenastoupil. Vše může Bogdan Vatajelu změnit v 3. předkole Evropské ligy na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad. Tedy za předpokladu, že mu trenér Andrea Stramaccioni dá šanci. Čtyřiadvacetiletý rumunský hráč se každopádně na ostrý start sezony už těší a věří, že Pražané hned na úvod urvou výhru.

Bogdan Vatajelu (vlevo) a trenér Sparty Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Těším se na start nové sezony, všichni máme velká očekávání. Na začátku sezony je to nejdůležitější zápas, jde o první soutěž a naším cílem je postoupit do play-off a poté do základní skupiny," řekl Vatajelu.

"Musíme se ale také soustředit na ligu, protože chceme získat titul. To je moje osobní přání, něco se Spartou vyhrát, protože jsem v životě nikdy nic nevyhrál. Všichni věříme, že nová sezona bude úspěšnější než ta předešlá," dodal Vatajelu.

Zatímco jeho tým čeká ve čtvrtek soutěžní premiéra, Crvena Zvezda už má za sebou pět zápasů nové sezony. "Budeme bojovat, abychom tuhle lehkou nevýhodu eliminovali. Víme, že nás čeká těžký boj, protože každý, kdo startuje v pohárech, má kvalitu. Ale chceme vyhrát oba zápasy. Nejedeme tam uhrát remízu, chceme vyhrát a vstřelit venku gól," prohlásil Vatajelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se připravuje na zápas 3. předkola Evropské ligy

Sparťané se budou muset vyrovnat s bouřlivou atmosférou na slavném stadionu Marakana, fanoušci Crvené Zvezdy patří k těm nejdivočejším v Evropě. "Nebojíme se, protože nám určitě nic neudělají. Když hrajete před 35 nebo 40 tisíci diváků, nevím, kolik přesně lidí dorazí, tak se doopravdy cítíte jako fotbalista. Hrát před prázdnými tribunami je, jako když jsem hrál doma fotbal během svých školních let," usmál se Vatajelu.

Oproti minulé sezoně nastoupí jeho celek v pozměněné sestavě, protože klub s příchodem nového italského trenéra Andrey Stramaccioniho angažoval deset zahraničních posil. "Máme v týmu hodně nových hráčů, kteří mají velké zkušenosti. Co jsem je mohl vidět v přípravě, podle mého názoru mají velkou kvalitu a myslím, že pomohou Spartě, aby zase byla velká," mínil Vatajelu.

"Máme silnou konkurenci na všech postech, což je jedině dobře pro tým i pro mě osobně. Jsem si jistý, že noví hráči zapadnou velmi dobře. Mluvíme anglicky, i čeští hráči. A Radek Kováč případně pomáhá trenérovi vyjádřit se tak, aby mu hráči rozuměli. V komunikaci není žádný problém," dodala posila Sparty z loňského prosince.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články