Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

I prohra může stačit. Boleslav bude proti Shamrocku hájit náskok z úvodního duelu

Mladá Boleslav – Mají to rozjeté výborně a po úvodní výhře 3:2 na půdě Shamrock Rovers jsou velice blízko 3. předkola Evropské ligy. Fotbalisté Mladé Boleslavi však ještě musí udělat poslední krok. Aby Středočeši postoupili, mohou před vlastními fanoušky proti irskému soupeři i prohrát 0:1 či 1:2, dál je posune také jakákoli remíza či výhra. Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Boleslavský Pavel Čmovš v hlavičkovém souboji v utkání proti Shamrock Rovers
zdroj: ČTK/PA/ autor: Donall Farmer

Vítěz pak v dalším kole vyzve lepšího z dvojice Kajrat Almaty - Skënderbeu Korcë.

"Soupeř je velice bojovný. V odvetě nás určitě čeká těžké utkání, ale půjdeme do ní s tím, že chceme vyhrát," řekl generální sportovní manažer Boleslavi Dušan Uhrin mladší.

V úvodním duelu vedla Boleslav už 3:1, když se dvakrát trefil Golgol Mebrahtu a třetí gól přidal Jan Chramosta. Jenže Shamrock v nastavení snížil a odvetu tak zdramatizoval. "Mohlo to být veselejší, ale dostali jsme gól v poslední minutě. To je vždycky škoda. Ale vítězství venku musíme brát," připustil záložník Marek Matějovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Boleslav chce v odvetě potvrdit postup, Shamrock se však nevzdává

"Soupeř měl asi tři šance a dal nám dva góly. To si nemůžeme dovolit. My ale mohli dát i o tři góly více. S přechodem do útoku a vítězstvím jsem spokojený," hodnotil Uhrin. "Soupeř však má svou kvalitu a je nebezpečný, takže v odvetě nesmíme nic podcenit," dodal.

Výhra v úvodním duelu je pro Boleslav o to cennější, že Shamrock je rozehraný z irské ligy, zatímco pro Středočechy to byl první ostrý zápas v sezoně, což se projevilo na nervozitě v první půli. V odvetě by měli být hráči již jistější.

"Byl to první zápas, bylo tam trochu očekávání, jak se to rozjede. Už jsme si to trochu oťukali, takže věříme, že doma zvítězíme a půjdeme dál," dodal Matějovský.

Boleslav usiluje o první postup od roku 2014. Poslední tři dvojutkání v pohárech nezvládla, a to s Lyonem, Strömsgodsetem a Škendijou Tetovo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články