Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Konec přestupové ságy. K odchodu Schicka ze Sampdorie do Juventusu nedojde

Turín – Sága kolem přestupu Patrika Schicka ze Sampdorie do Juventusu je u konce. I když mladý český útočník už byl prakticky jen krůček od odchodu do klubu italského mistra, oba italské kluby potvrdily, že se nakonec definitivně nedohodly.

Patrick Schick
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Juventus už dříve souhlasil s přestupem za 30,5 milionu eur, ale váhal s podpisem smlouvy, protože lékařská prohlídka u jednadvacetiletého fotbalisty údajně odhalila zdravotní potíže. To sice agent českého útočníka Pavel Paska pro ctsport.cz odmítl, nicméně Juventus se nakonec po další zdravotní prohlídce rozhodl, že českého útočníka do svého týmu nepřivede.

"Sampdoria a Juventus oznamují, že po vzájemné dohodě bylo rozhodnuto, že nebude dotažen přestup Patrika Schicka," sdělily oba kluby.

"Podle toho, co prosáklo z jednání mezi Sampdorií a Juventusem, Bianconeri dále neusilují o příchod českého fotbalisty. Oficiální zprávy budou teprve následovat, ale spojení Schick a Juventus je pryč. Možná nadobro," oznámil před oficiálními potvrzeními ze stran obou klubů italský novinář Gianluca Di Marzio.

"Juventus si přál znovu projít a restrukturovat smlouvu. Sampdoria ale trvala na svém a požadovala, ať Stará dáma respektuje dosavadní shodu. A na tom se jednání rozpadla," tvrdí novinář James Horncastle.

Je nám líto, video expirovalo.
Schickův přestup do Juventusu se nakonec neuskuteční

Podle Jakuba Jankta měl Schick menší zdravotní problémy, ale rozhodně ne takové, které by mu měly zabránit v přestupu do Juventusu. "Nevím, jestli tohle můžu říct, ale po zápase s Itálií šel hned na zdravotní prohlídku do Juventusu," prohlásil podle stránky football-italia.net pro Udinese TV. "Vím, že měl menší problémy se srdcem, ale to by nemělo být nic vážného," doplnil.

Italská média již v mezidobí spekulovala, že by italský mistr raději získal Schicka nejprve na hostování. To však prezident Sampdorie Massimo Ferrero razantně odmítl s tím, že Schick je zcela zdravý. A že ho prodá jinam, pokud o něj nemá Juventus zájem. Spekuluje se o nabídkách z Paris St. Germain, Interu Milán či AS Řím.

Schick tedy nejspíš bude muset řešit, zda přijmout jinou nabídku, nebo pokračovat v Sampdorii. "Neznám detaily, protože pořád je kolem toho transferu hodně nejasností. Samozřejmě bych byl rád, kdybych měl Schicka zpátky u nás, ale hodně by záleželo na jeho motivaci. Musel by se rychle zbavit zklamání, které ho teď musí jistě tížit," řekl trenér Sampdorie Marco Giampaolo.

Juventus byl připraven za jednadvacetiletého útočníka zaplatit 30,5 milionu eur (zhruba 797 milionů korun) a udělat z něj druhého nejdražšího českého fotbalistu v historii. Už 22. června byl Schick na zdravotní prohlídce a přestup měl být dotažen po jeho návratu z mistrovství Evropy do 21 let. K tomu však už nedošlo.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Sky Sport, football-italia

Hlavní zprávy

Nejčtenější články