Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Velký comeback je potvrzen, Rooney se vrací do Evertonu

Liverpool - Přestup, o kterém se v posledních dnech spekulovalo nejen na britských ostrovech, je realitou. Wayne Rooney oblékne po 13 letech dres Evertonu. Jednatřicetiletý útočník přichází do Goodison Parku z Manchesteru United zdarma. S klubem z města Beatles podepsal kontrakt na dva roky. 

Wayne Rooney při podpisu smlouvy s Evertonem
zdroj: Twitter

Rooney je odchovancem Evertonu. V roce 2004 přestoupil k "Red Devils" za 37 milionů eur. Během působení na Old Trafford nastřílel 253 branek a připravil o rekordní zápis legendárního Bobbyho Charltona. Mužstvo navíc během posledních let vedl jako kapitán. Získal s ním pětkrát ligový titul, jednou Anglický pohár a triumfoval i v Lize mistrů. 

V uplynulé sezoně však nedostával příliš prostoru na hřišti, což víceméně vedlo k jeho odchodu. "Není žádné tajemství, že jsem už dlouhou dobu Waynův obdivovatel. Vystupoval jako vzorný profesionál a zůstane v klubové historii navěky," řekl trenér José Mourinho.

"Nikdy není jednoduché mít vynikajícího hráče, který hraje méně, než bych chtěl. Proto jsem mu nemohl stát v cestě, když požádal o návrat do Evertonu," doplnil portugalský kouč.

"Je to úžasný pocit být zpátky. Už se nemůžu dočkat, až se potkám s klukama, vyběhnu na tréninkové hřiště a nastoupím v zápase. Jsem nadšený," prohlásil Rooney. "Nepřišel jsem proto, že je to klub, jemuž fandím a kde jsem vyrostl. Jsem tu, protože mám pocit, že se můžu posunout dál a být úspěšný," dodal nejlepší střelec historie anglické reprezentace.

Everton na novou sezonu mohutně zbrojí a doposud nakoupil posily za 98 milionů eur. Do týmu přišli brankář Jordan Pickford ze Sunderlandu, obránce Michael Keane z Burnley, záložník Davy Klaassen z Ajaxu Amsterdam a útočník Sandro Ramírez z Malagy. 

Na odchodu je naopak belgický kanonýr Romelu Lukaku, který pravděpodobně vystřídá Rooneyho v Manchesteru United.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články