Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chile ve finále vyzvou Němci. Duel s Mexikem rozhodli už v úvodu

Soči – Soupeřem Chile ve finále Konfederačního poháru budou fotbalisté Německa. Svěřenci Joachima Löwa si postup do boje o titul zajistili jasným vítězstvím 4:1 nad Mexikem, když už po osmi minutách vedli díky dvěma zásahům Leona Goretzky o dvě branky. 

Radost fotbalistů Německa
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Marcelo Machado de Melo

Finále tak nabídne reprízu duelu ze základní skupiny. V ní Němci uhráli s Chile remízu 1:1. Mexičany čeká zápas o bronz proti Portugalsku. 

Německo výborně vstoupilo do utkání. Goretzka už v šesté minutě otevřel skóre přesnou střelou a záložník Schalke za dvě minuty po další povedené akci skóroval podruhé. Od třetí rychlé branky zachránil Mexičany gólman Guillermo Ochoa, který zblízka vychytal Tima Wernera.

Svěřenci Juana Carlose Osoria mohli do poločasu snížit, ale brankář Marc-André ter Stegen zneškodnil střelu Giovaniho dos Santose, hlavičku jeho bratra Jonathana i přímý kop Héctora Herrery.

Atraktivní ofenzivní show pokračovala i po změně stran. Nejprve o kousek minul Werner, ale útočník Lipska si spravil chuť v 59. minutě, kdy mu po pěkné akci Jonas Hector naservíroval míč před odkrytou branku. I za stavu 0:3 se Mexičané snažili, ale gól jim dlouho nebyl přán. Střelu Miguela Layúna zneškodnil výborný Ter Stegen a Raúl Jiménez čtvrt hodiny před koncem hlavičkoval do břevna.

Německý brankář Barcelony vyrazil i další hlavičku veterána Rafaela Márqueze, v 89. minutě však poprvé kapituloval po dalekonosné ráně střídajícího Marca Fabiána. Další náhradník Amin Younes v nastaveném čase upravil na konečných 4:1.

Německo - Mexiko 4:1 (2:0)

Branky: 6. a 8. Goretzka, 59. Werner, 90.+1 Younes - 89. Fabián. Rozhodčí: Pitana (Arg.). ŽK: Can - Jiménez. Diváci: 37 923.

Německo: Ter Stegen - Kimmich, Ginter, Rüdiger - Henrichs, Rudy, Goretzka (67. Can), Hector - Stindl (78. Brandt), Draxler (81. Younes) - Werner. Trenér: Löw.

Mexiko: Ochoa - Layún, Araujo, Moreno, Alanís - Aquino (46. Lozano), J. Dos Santos (66. Márquez), Herrera, G. Dos Santos (63. Fabián) - Jiménez, Hernández. Trenér: Osorio.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články