Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Suchopárek nominoval fotbalisty na evropský šampionát do devatenácti let

Praha – Se všemi oporami pojede fotbalová reprezentace do 19 let do Gruzie na červencový evropský šampionát. Kouč týmu Jan Suchopárek bude mít v celku i záložníka Michala Sadílka z PSV Eindhoven, nejlepšího českého dorostence loňského roku.

Dalšími dvěma legionáři ve výběru jsou Ondřej Šašinka a Daniel Turyna ze slovenské Senice, kteří skončili v anketě FAČR vyhlašované začátkem roku za Sadílkem.  

Šašinka je se 17 zápasy nejzkušenějším hráčem mužstva a s šesti góly také jeho nejlepším střelcem. Tým se sejde v neděli a do odletu na šampionát se bude připravovat nedaleko Kladna. Turnaj v Gruzii rozehrají čeští mladíci 2. července zápasem se Švédskem, jejich dalšími soupeři ve skupině budou Portugalsko a Gruzie.

Na mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let se český celek představí poprvé od roku 2011, kdy získal stříbrné medaile.

Nominace Českého týmu na ME fotbalistů do 19 let

Brankáři: Martin Jedlička (Příbram), Jan Plachý(Teplice), obránci: František Čech (Hradec Králové), Denis Granečný (Baník Ostrava), Libor Holík (Karviná), Matěj Chaluš (Příbram), Alex Král (Teplice), Daniel Mareček (Sparta Praha), záložníci: Filip Havelka (Sparta Praha), Michal Hlavatý (Viktoria Plzeň), Ondřej Chvěja (Baník Ostrava), Ondřej Lingr (Karviná), Michal Sadílek (PSV Eindhoven/Niz.), Emil Tischler (Slovácko), útočníci: Martin Graiciar (Slovan Liberec), Ondřej Novotný (Sparta Praha), Antonín Růsek (Zbrojovka Brno), Ondřej Šašinka, Daniel Turyna(oba Senica/SR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články