Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia začala přípravu, na zkoušce v Edenu je kapitán Dněpropetrovsku Rotaň

Praha – Přípravu se Slavií začal i ukrajinský záložník Ruslan Rotaň. Trenér Jaroslav Šilhavý řekl novinářům, že pětatřicetiletý kapitán Dněpropetrovsku je v mistrovském týmu na týdenní zkoušce. 

Polák Cionek (vlevo) a Ruslan Rotaň, kapitán Ukrajiny na Euro 2016
zdroj: ČT4 autor: ČTK/PA/Nick Potts

Rotaň má za sebou i tři roky v Dynamu Kyjev, ale jinak hrál pouze za Dněpropetrovsk, se kterým v sezoně 2014/2015 postoupil do finále Evropské ligy. "Je to velice zkušený hráč, jako kapitán reprezentace toho má hodně za sebou. A i ve svém věku vykazuje výkonnost," řekl k ukrajinskému fotbalistovi trenér Jaroslav Šilhavý.

Slavia měla také zájem o dalšího Ukrajince Evgena Konopljanku ze Schalke, který ale nejspíš nepřijde. "Je to hvězda evropského fotbalu a kdyby přišel, tak by to bylo lákadlo pro lidi. Měl jsem ho na seznamu posil hodně vysoko," prohlásil Šilhavý.

Jedinými posilami jsou zatím stoper Jakub Jugas ze Zlína a slovenský reprezentant do 21 let Jakub Hromada, který v minulé sezoně hostoval v Plzni. Už dříve odešli Antonín Barák do Udine a Michael Lüftner do Kodaně.   

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Slavie zahájili přípravu na sezonu bez reprezentantů

Šilhavý nevyloučil ani příchod brankáře Jana Laštůvky z Karviné, přestože z odchodu jedničky Jiřího Pavlenky do Brém nejspíš sešlo. "Nevím, jak probíhají jednání, ale nerad bych o něj přišel. Dokážu si představit, že tady budou spolu. Konkurence žene hráče dopředu a brankáři nejsou výjimkou," uvedl kouč.

Důležité bylo také prodloužení smlouvy se stoperem Simonem Delim. "Trochu jsme si oddechli. Teď potřebujeme doplnit ofenzivní posty a tam třeba připadají v úvahu hráči ze zahraničí. Chtěli bychom útočníka, hráče do krajních pozic i do středové řady na zrychlení hry," řekl Šilhavý.

V úvodu přípravy se k týmu připojili i hráči z devatenáctky Pavel Bucha s Janem Vejvarem. Šanci ukázat se dostane i jednadvacetiletý kamerunský stoper Olivier Kingue a devatenáctiletý chorvatský útočník Petar Musa, které Slavia na jaře testovala v juniorce.

Zatím však chyběli reprezentanti Jiří Pavlenka, Per Egil Flo, Jaromír Zmrhal, Milan Škoda a Simon Deli, kteří mají o týden delší dovolenou. Podle výsledků na mistrovství Evropy hráčů do 21 let se k týmu připojí Tomáš Souček s Jaroslavem Mihalíkem, zatímco Michael Ngadeu reprezentuje Kamerun na Poháru FIFA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články