Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Gebre Selassie: V druhé půli jsme si nedali čtyři přihrávky po sobě. Bída

Oslo – Je sice povoláním obránce, na jaře to ale Theodorovi Gebre Selassiemu pálí a dokázal to také v kvalifikačním zápase mistrovství světa proti Norsku. Jeho zásah však českému výběru na vytoužené a potřebné vítězství nestačil. Třicetiletého fotbalistu mrzel "bídný" druhý poločas, ve kterém domácí vyrovnali na konečných 1:1 a svěřencům Karla Jarolíma výrazně zkomplikovali situaci v bojích o šampionát.

"Bohužel ve druhém poločase jsme nastřelili břevno a nenavýšili náskok. Potom po naší chybě se Norové dostali do hry a bylo vidět, že sebevědomí bylo na jejich straně. My jsme se z těch situací těžko vymaňovali a těžko jsme podrželi balon. Ve druhém poločase to bylo bídné," řekl Gebre Selassie.

Norové v 55. minutě vyrovnali z penalty a zcela převzali režii sobotního zápasu, který neotočili jen díky výbornému výkonu brankáře Tomáše Vaclíka. "Pochopitelně hlava hraje roli. V prvním poločase jsme byli celkem jistí na balonu a ve druhém poločase jsme si nedokázali dát čtyři přihrávky po sobě," nechápal zadák Brém.

"Musíme děkovat Vaclošovi, že aspoň z toho zápasu máme bod. Je to málo, ale lepší než žádný. Měli situaci, ze které absolutně nechápu, že nedali gól. Vacloš to ustál," pochválil českého gólmana Gebre Selassie.

V jarní části sezony byl mimořádně produktivní, když zaznamenal čtyři branky za Werder v bundeslize a další dvě za národní tým. "Nevím, čím to je... Možná trochu štěstí," podotkl rodák z Třebíče.

V Oslu otevřel skóre ve 36. minutě po centru od druhého krajního beka Pavla Kadeřábka. Podobný gól z pozice na zadní tyči vstřelil i v minulém kvalifikačním duelu v San Marinu. "Kupodivu to tentokrát takhle být nemělo. Naopak jsem měl být ten zataženější, ale situace nahrávala k tomu, abych se dostal dopředu. Dobře to vyšlo, dostal jsem super centr od Pavla Kadeřábka," konstatoval Gebre Selassie, který ve 43. reprezentačním utkání zaznamenal třetí branku.

České mužstvo se dostalo do složité situace, protože čtyři kola před koncem kvalifikace ztrácí v tabulce skupiny C čtyři body na druhé Severní Irsko, s nímž se utká 4. září. Tři dny před tím je ale na programu domácí zápas se suverénním lídrem Německem.

"Pochopitelně s Německem musíme uspět. Není to nemožné, i když budeme muset podat abnormálně dobrý výkon, abychom měli ještě o co hrát. Třeba nenasadí ty úplně nejlepší hráče," uvažoval bývalý hráč Jihlavy, Slavie či Liberce.

O šťastné výhře Severního Irska 1:0 v Ázerbájdžánu se dozvěděl až po utkání v Norsku. "To, že dali gól v 92. minutě, mě nenaštvalo tolik jako to, co jsme předvedli my ve druhém poločase," prohlásil Gebre Selassie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články