Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Hra se lepší, říká Darida a varuje před Nory, kterým půjde o všechno

Brusel – Hra reprezentačního týmu už se podle Vladimíra Daridy blíží tomu, jak chce trenér Karel Jarolím, aby vypadala. "Trenér chce, abychom hráli aktivně, napadali a po zisku míče ho dávali kolmo dopředu a přímočarostí si to usnadnili. Žádné zbytečné přihrávky do stran, ale dopředu k bráně," řekl Darida v Bruselu, kde se tým po pondělním utkání s Belgií chystá na sobotní kvalifikační střetnutí v Norsku.

Vladimír Darida
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

"Na videu jsme si zápas s Belgií vyhodnotili. Některé věci byly dobré, některé jsme měli plnit lépe hlavně v defenzivě. Ale z naší strany to sneslo parametry. Když si vezmeme konec zápasu, kdy jsme měli šance, tak je vidět, že i proti těžkým soupeřům se dokážeme prosadit. Musíme to přenést i do dalších zápasů," dodal Darida, který v utkání vedl tým jako kapitán.  

Proti Belgii patřil k nejlepším českým hráčům a chválili ho fanoušci i odborná veřejnost. "Přitom já měl ze své hry paradoxně horší dojem. Ale u mě to je často, že ohlasy jsou lepší, než mám svůj vnitřní pocit. Když jsem se ale ve druhé půli dostal do tempa, tak už to bylo lepší," řekl kapitán týmu s tím, že právě pondělní přípravný zápas by mohl být proti Norům, kteří utkání nehráli, výhodou.  

Právě kvalifikační duel MS s Norskem pro něj bude zajímavý i z toho pohledu, že v brance soupeře může nastoupit jeho kamarád z Herthy Berlín Rune Jarstein. "Pozval mě i na svatbu, ale nevyšlo mi to. Je to dobrý parťák a těším se na něj. Držíme spolu asi osm hráčů, chodíme spolu na letištích na kafe, střiháme si o placení a podobně," popisoval Darida.  

Je nám líto, video expirovalo.
Česká reprezentace trénuje před utkáním s Norskem v Belgii

Sobotní zápas proto potřebuje vyhrát, aby si ho Jarstein v kabině Herthy nedobíral. "Dosud jsem byl na koni já, protože jsme první utkání vyhráli. Tak mi to snad zůstane, aby mi to nedal sežrat zpátky," dodal s tím, že to ale bude těžké. "Oni to vidí jako poslední možnost na záchranu postupových šancí. Když by nevyhráli, tak pro ně kvalifikace končí, takže nic nevzdávají," prohlásil Darida.  

A kde Darida vidí Jarsteinovy přednosti? "Je silný na lajně, má dobrý instinkt. Snaží se toho hodně ustát a nepadá naivně pod nohy. Je vysoký, takže sbírá hodně centrů, ale to na něj musí trenér trochu tlačit, aby na centry chodil," popisoval český reprezentant.

Společně se starali o to, že Hertha udržela šestou pozici v bundeslize a splnila cíl. "Nakonec to můžeme hodnotit pozitivně, i když trochu se štěstím. Dostali jsme se do pohárů. Před sezonou byl cíl 45 bodů, v zimě jsme to zrušili a chtěli jsme být do šestého místa. Nakonec se povedlo, že jdeme rovnou do skupiny Evropské ligy," hodnotil bývalý hráč Plzně.  

V Německu už strávil čtyři sezony, z toho poslední dvě v Herthě, a zatím na tom neplánuje nic měnit, pokud nepřijde opravdu zajímavá nabídka. "S vedením Herthy na to máme podobný názor. Oni jsou se mnou spokojeni, já tam také jsem spokojený. Samozřejmě kdyby přišla super nabídka, která by se líbila mně i klubu, tak bychom s tím asi neměli problém. Ale rozhodně se nikam netlačím," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články