Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Páník: Několikrát jsem byl jednou nohou venku z klubu. Je to velká satisfakce

Olomouc – Už to vypadalo, že na zlínské lavičce skončil. Nepovedené jaro ale nakonec Bohumil Páník ustál a nyní se může radovat ze zisku domácího poháru. Páník nyní bude sledovat také finále Evropské ligy a doufat v úspěch Manchesteru United. Ten by totiž pro Zlín znamenal postup rovnou do skupiny příštího ročníku EL.

Bohumil Páník
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Už jsem byl několikrát jednou nohou venku z klubu. Vždy jsem se vrátil. Je to veliká satisfakce. Říkali mi, že jsem rekordman, že tak dlouho v klubu nikdo nepracoval jako hlavní trenér. Takže pro mě je to zadostiučinění," řekl Páník.

Zlín dovedl k jednomu z největších úspěchů v historii, klub navázal na pohárový triumf z roku 1970. "Jsem sice už dost starý na to, abych zůstal nad věcí, ale po těžkém jaru je to samozřejmě zklidnění a náplast na duši. Určitě to řadím nejvýš. Buď vítěz ligy nebo poháru, to je nejvíc. Doufám, že důstojně dohrajeme ligu," připomněl Páník, jehož tým se propadl na šesté místo.

Do Zlína se Páník vrátil na konci roku 2014 a dovedl tým k třetímu místu druhé ligy, které nakonec znamenalo postup, neboť Varnsdorf účast místo mezi elitou odmítl. "Vrátil jsem se po mnoha letech. Když jsem říkal, že postoupíme, nikdo tomu nevěřil. My postoupili, byť nějakou administrativní cestou. Vhodně jsme doplňovali tým, přicházeli hráči, kteří nebyli drazí, ale chtěli ukázat, že i když je ostatní týmy nechtějí, mají kvalitu," podotkl Páník. "A teď před sebou máme Evropskou ligu, vše se to uspíšilo," dodal.

"Ševci" mají dokonce blízko k postupu do skupiny Evropské ligy, kam je pošle případný triumf Manchesteru v tomto ročníku. "Vždy mě vábil fotbal, který hraje Arsenal pod Wengerem, útočný způsob hry s rychlými přechody. Ale pokud Manchester vyhraje, tak ho přiřadím k Arsenalu," řekl s úsměvem Páník. 

Pokud by Zlín postoupil přímo do základní skupiny, získal by na poměry klubu nevídanou finanční prémii asi 70 milionů korun. "Určitě si musí sednout klub a udělat nějakou vizi. Nerozházet peníze. Ale v klubu jsou rozumní lidé a dokážou dobře investovat. Věřím, že by se to smysluplně využilo," podotkl Páník.

Zda do posílení kádru bude mluvit i on, však nechtěl spekulovat. "Zeptejte se mě za tři týdny," usmál se. "Takových trenérů, kteří skončili poté, co uhráli první místo, už bylo. Uvidíme, co bude. Nebudu předbíhat, možná někdo za dveřmi už poslouchá," žertoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články