Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník s Vítkovicemi jen remizoval a Opava se mu přiblížila

Varnsdorf ‒ Boj o druhé místo zajišťující postup do nejvyšší soutěže se v druhé lize dramatizuje. Baník, který zatím drží druhou pozici, nezvládl střetnutí s Vítkovicemi a pouze remizoval. Toho využila třetí Opava a po výhře 3:1 v Třinci na svého rivala ztrácí už jen tři body. Skvělou formu potvrdil už jistý vítěz FNL Olomouc, která zdolala 1:0 Frýdek-Místek.

Mičola v 17. minutě poslal Baník do vedení, ale předposlední tým tabulky skóre otočil. Těsně před pauzou vyrovnal Kovařík a po hodině hry se trefil Texl. Svěřenci Vlastimila Petržely vyrovnali až tři minuty před koncem gólem Bredy. Jeho spoluhráč Zápotočný však krátce poté dostal červenou kartu. Vítkovice ztrácí čtyři body na první nesestupovou pozici, kterou drží Sokolov. Ten zásluhou Sadílkovy branky doma zdolal Znojmo 1:0.

Opava o triumfu v Třinci rozhodla už v prvním poločase, kdy skórovali Kuzmanovič s Jurečkou. V úvodu druhé půle sice snížil Stříž, ale hostující favorit vedení udržel a navíc v 86. minutě přidal pojistku Zapalač. Opavský finalista domácího poháru si ve druhé lize připsal pátou výhru za sebou.

Vedoucí Olomouc, která už má od minulého týdne zaručený postup, doma porazila Frýdek-Místek 1:0 a zajistila si také konečné první místo. Utkání na Andrově stadionu nenabídlo příliš vzrušující fotbal. Jediný gól vstřelil už ve druhé minutě Plšek a Sigma prodloužila vítěznou sérii na osm utkání.

Již sestupující a beznadějně poslední Prostějov prohrál na hřišti Táborska 0:3, když se hattrickem blýskl bosenský útočník Džafič. Stejnou porážku doma utrpěl Žižkov s Vlašimí, jež si pojistila čtvrté místo. Na páté příčce jsou České Budějovice, které remizovaly s Pardubicemi bez branek.

Sport
zdroj: ČT4

Varnsdorf byl od začátku aktivnější a v 19. minutě otevřel z dorážky po brejku skóre Kozma. Po půlhodině srovnal hlavou po centru Jindráček, ale druhý poločas severočeského souboje patřil domácím.

Nejprve v 55. minutě se štěstím proměnil penaltu Daníček, jehož oblouček se od břevna odrazil do hostujícího gólmana a pak podle rozhodčích za brankovou čáru. A hned za další dvě minuty propálil ústeckého Tvrdoně ze strany Dordič. Varnsdorf se tak dostal o skóre před Ústí, které je desáté.

Varnsdorf - Ústí nad Labem 3:1 (1:1)

Branky: 19. Kozma, 55. Daníček z pen., 57. Dordič - 30. Jindráček. Rozhodčí: Příhoda - Vodrážka, Kožár. ŽK: Daníček - Pimpara. Diváci: 368.

Sokolov - Znojmo 1:0 (0:0)

Branka: 51. Sadílek. Rozhodčí: Váňa - Fišer, Vlasjuk. ŽK: Ševčík, Machek, Přeučil - Cihlář, Nepožitek, Urbančok, Teplý, Čereda. Diváci: 780.

Sigma Olomouc - MFK Frýdek-Místek 1:0 (1:0)

Branka: 2. Plšek. Rozhodčí: Adámková - Caletka, Polák. ŽK: Habusta - Šichor. Diváci: 1655.

MAS Táborsko - 1. SC Prostějov 3:0 (1:0)

Branky: 11., 61. z pen. a 85. Džafič. Rozhodčí: Mikyska - Boček, Horák. ŽK: Nešický, Mršič, Zavadil, Navrátil - Hýbl, Alaverdašvili, Fládr, Sus. Diváci: 420.

Vítkovice - Ostrava 2:2 (1:1)

Branky: 45. Kovařík, 64. Texl - 17. Mičola, 87. Breda. Rozhodčí: Ginzel - Urban, Kříž. ŽK: Granečný, Breda. ČK: 89. Zápotočný (všichni Ostrava). Diváci: 5198.

Viktoria Žižkov - Sellier & Bellot Vlašim 0:3 (0:1)

Branky: 6. Vyhnal, 49. Jeslínek, 74. vlastní Hašek. Rozhodčí: Rejžek - Vít, Pfeifer. ŽK: Engelmann, Opluštil - Kučera, Wiesner. Diváci: 423.

Tabulka Fotbalové národní ligy (//sport/tabulky/132949-tabulka-fotbalove-narodni-ligy/)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články