Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Allegri o Buffonovi: Je to nejlepší brankář světa

Monako - Lví podíl na vítězství Juventusu Turín měl v úvodním semifinále Ligy mistrů na půdě Monaka brankář Gianluigi Buffon. Italský gólman si připsal několik velmi důležitých zákroků a popáté za sebou v milionářské soutěži neinkasoval. Chválou jej zahrnula jak média, tak kouč Massimiliano Allegri, podle kterého nemá devětatřicetiletý veterán mezi tyčemi konkurenci.

Gianluigi Buffon vyráží nad břevno hlavičku monackého Germaina
zdroj: REUTERS autor: Eric Gaillard

Fotbalisté Monaka nastříleli ve čtyřech utkáních vyřazovací fáze LM pokaždé tři branky a ofenzivní kolotoč rozjeli i tentokrát. Všechny pokusy nicméně zneutralizoval Buffon. Nejprve dvakrát vychytal Kyliana Mbappého, následně si poradil s šancemi Radamela Falcaa a v poslední minutě jej nepřekonal ani střídající Valére Germain.

"Když přijde na velké zápasy, skvělé výkony Gigiho jsou skoro samozřejmostí. Je to nejlepší brankář světa a v Monaku to předvedl," řekl novinářům Allegri.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Monako - Juventus, semifinále LM

Sám Buffon svůj výkon okomentoval s nadhledem sobě vlastním. "V každém zápase chci ukázat, že si zasloužím hrát na nejvyšší úrovni navzdory svému věku. Denně tvrdě makám, abych tento cíl splnil. Je důležité být připraven, když mě tým potřebuje. Chci, aby byli lidé smutní, až ukončím kariéru," prohlásil.

Juventus na rozdíl od domácích vytěžil ze svých šancí maximum a dva protiútoky ve 29. a 59. minutě přesně zakončil Gonzalo Higuaín. "Musím pochválit celé mužstvo, protože to vůbec nebylo snadné. Monako je dobrý a technicky nadaný tým. Udělali jsme několik chyb, Gigi nás za stavu 0:0 podržel a vlastní příležitosti jsme pak využili," pokračoval Allegri.

Podle něj však Juventus ještě nemá druhé finále Ligy mistrů za poslední tři roky jisté. "Naše práce není hotová. Také v odvetě musíme odvést profesionální výkon, protože Monako nebude mít co ztratit," upozornil devětačtyřicetiletý kouč.

Kapitána Juventusu a italské reprezentace Buffona chválil i trenér domácích Leonardo Jardim. "Soupeř měl tři šance a dal dva góly. My jsme ze tří šancí nedali ani jeden, protože Gianluigi Buffon vytáhnul skvělé zákroky. Juventus neinkasoval díky jeho výkonu," konstatoval portugalský trenér Monaka.

"Jsme v těžké pozici, ale řekl jsem hráčům, že musíme věřit, i kdybychom měli jen pětiprocentní šanci na postup do finále. Nejlepší motivací pro zápas v Turíně bude v sobotu porazit v lize Nancy," zakončil Jardim.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články