Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ronaldo třikrát trestal. Real si vytvořil komfortní náskok do odvety

Madrid – Vypadá to, že ani tentokrát se Atléticu nepodaří překonat své rivaly. Real Madrid vyhrál v prvním utkání semifinále Ligy mistrů 3:0, když všechny branky vstřelil Cristiano Ronaldo. Portugalec a jeho spoluhráči tak mají skvělou pozici do odvety. Atléticu se naopak postup do finále výrazně vzdálil.

Radost hráčů Realu
zdroj: Reuters

Real si byl vědom toho, že Atlético je silné především na svém stadionu, a tak chtěl rozhodnout o postupu už doma. Od začátku se do rivala pustil s vervou. Odměnou mu byl gól už v 10. minutě. První centr obrana hostů ještě odvrátila, ale Casemiro ihned vrátil míč do malého vápna, kde se prosadil Ronaldo hlavou.

Vedení Realu mohl brzy navýšit Varane, ale jeho hlavičku gólman Oblak dobře zneškodnil. I na druhé straně se vytáhl brankář Navas, který rychlým vyběhnutím zmařil šanci Gameirovi. A po půlhodině hry jen těsně přestřelil akrobatickou střelou přes hlavu domácí Benzema. Atlético začalo hru vyrovnávat až v závěru poločasu, ale vytěžilo z toho jen šanci Godína, který po signálu z přímého kopu z voleje přestřelil.

Druhá půle se dlouho hrála opatrně, než v 73. minutě přišel další klíčový moment. Na hranici pokutového území se dostal míč k Ronaldovi, který ho napálil do branky a vstřelil už svůj 102. gól v Lize mistrů. Na kontě tak má více branek než celé Atlético (100).

Pro hvězdného Portugalce to byl navíc už dvanáctý zásah v semifinálových zápasech Ligy mistrů, čímž překonal rekord jiné legendy Realu Alfreda Di Stéfana. Tomu se to povedlo ještě v době, kdy soutěž byla Pohárem mistrů evropských zemí.

Atlético se ještě snažilo s výsledkem něco udělat, ale vytoužený gól nevstřelilo. Naopak po akci střídajícího Lucase Vazquéze završil Ronaldo hattrick a přiblížil Real k šanci, že se stane prvním týmem v historii LM, jenž obhájí titul.

"Musím pogratulovat celému týmu za výkon. Já měl jen štěstí, že jsem byl na konci akcí a dal góly," řekl Ronaldo. "Máme velký náskok, ale ještě není hotovo. Musíme zůstat koncentrovaní do odvety. Dnes ale náš tým zahrál opravdu fantasticky," dodal.

Real Madrid - Atlético Madrid 3:0 (1:0)

Branka: 10., 73. a 86. Ronaldo. Rozhodčí: Atkinson - Child, Burt (všichni Angl.). ŽK: Isco - Koke, Saúl, Savič. Diváci: 77 609.

Real: Navas - Carvajal (46. Nacho), Ramos, Varane, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Isco (68. Asensio) - Benzema (77. Vazquéz), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Atlético: Oblak - Hernández, Savič, Godín, Felipe Luis - Saúl (58. Gaitan), Koke, Gabi, Carrasco (68. Correa) - Gameiro (58. Torres), Griezmann. Trenér: Simeone.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články