Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sánchez rozhodl prodloužení a poslal Arsenal do finále proti Chelsea

Londýn ‒ Ve finále anglického poháru změří síly fotbalisté Arsenalu a Chelsea. "Gunners" sice s Manchesterem City po přesném zásahu kanonýra Agüera prohrávali, ale dvacet minut před koncem vyrovnal Monreal a v prodloužení stanovil konečné skóre 2:1 Sánchez. Londýnský rival Chelsea přestřílel v souboji vedoucích mužstev ligy Tottenham 4:2 a stále může pomýšlet na cenný double. Dvěma góly zazářil brazilský záložník Willian.

Alexis Sánchez zajistil Arsenalu postup do finále FA Cupu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

První větší šanci měli po čtvrthodině "Citizens", kdy Silvovu hlavičku vyrazil Čech nad břevno. O chvíli později rozvlnil síť na druhé straně Koscielny, ale jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu.

Na branky si proto muselo více než 80 tisíc fanoušků ve Wembley počkat až do druhé půle. V 62. minutě se po Ramseyho zaváhání dostal do úniku Agüero a chladnokrevně překonal českého brankáře.

Vedení však vydrželo Manchesteru jen devět minut. Po centru Oxlade-Chamberlaina skóroval sváteční střelec Monreal. Španělský obránce dal poslední dva góly za Arsenal právě v Anglickém poháru do sítě obou manchesterských klubů.

Závěr základní hrací doby přinesl šance na obou stranách, blíže gólu byli hráči City. Tourého střelu vyrazil Čech konečky prstů na tyč, o tři minuty později orazítkoval Fernandinho po rohovém kopu břevno.

Nakonec to ovšem byli "Kanonýři", kteří slavili postup. V prodloužení dokonal obrat kanonýr Sánchez. Svěřenci kouče Arséna Wengera uspěli i ve třetím prodlužovaném semifinále FA Cupu za sebou a budou moci zabojovat o 13. triumf.

Eden Hazard právě rozvlnil síť Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: Peter Nicholls

V prvním poločase poslal Chelsea dvakrát do vedení Willian, který dostal v základní sestavě nečekaně přednost před Edenem Hazardem. Brazilec se nejprve trefil v 5. minutě z přímého kopu a krátce před pauzou z penalty. Za Tottenham pokaždé vyrovnaly ofenzivní hvězdy ‒ Harry Kane a Dele Alli.

K udržení šancí Spurs na první pohárové finále od roku 1991 však přesné zásahy anglických reprezentantů nestačily. V 75. minutě totiž překonal Huga Llorise přízemní střelou střídající Hazard a konečnou podobu výsledku dal o pět minut později utěšenou ranou z třiceti metrů srbský záložník Nemanja Matič.

Je nám líto, video expirovalo.
Prvním finalistou anglického FA Cupu se stala Chelsea

Semifinále Anglického poháru:

Chelsea - Tottenham 4:2 (5. a 43. z pen. Willian, 75. Hazard, 80. Matič - 18. Kane, 52. Alli), Arsenal - Manchester City 2:1 po prodl. (71. Monreal, 101. Sánchez - 62. Agüero).

Uložit

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články