Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Benteke úřadoval v Liverpoolu, "Red Devils" vyhráli na horké půdě Burnley

Londýn ‒ Vzhledem k semifinále FA Cupu bylo víkendové kolo anglické ligy ochuzeno o čtyři zápasy. Sobotní program nabídl několik důležitých utkání, zejména ze spodních pater tabulky. Před vlastními fanoušky uspěla trojice mužstev. Swansea porazila Stoke 2:0, stejným poměrem zvítězil Hull nad Watfordem. Bournemouth deklasoval Middlesbrough. V neděli si všechny body z Burnley odvezl Manchester United a také Crystal Palace z Liverpoolu.

Christian Benteke (vlevo) rozhodl o nečekaném vítězství Crystal Palace v Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Obě větší šance prvního poločasu duelu Liverpool - Crystal Palace skončily gólem. Ve 24. minutě poslal domácí do vedení z přímého kopu Coutinho, na druhé straně skóroval krátce před odchodem do kabin Benteke. Šestadvacetiletý belgický reprezentant dokonal ve druhé půli obrat a zajistil londýnskému mužstvu cenné vítězství.

Zaváhání celku z města Beatles využili čerství semifinalisté Evropské ligy z Manchesteru. Velkou zásluhu měl na triumfu v Burnley útočník Martial. Nejprve v 21. minutě skóroval po rychlém protiútoku a krátce před přestávkou zakončil jeho akci Rooney, který se v základní sestavě United objevil poprvé od 4. března.

Ve druhém poločase hosté drželi náskok a vyhrát se jim podařilo i přes absenci zraněného nejlepšího střelce Ibrahimovice. Svěřenci kouče Josého Mourinha tak z pátého místa momentálně ztrácí na čtvrté "Citizens" jeden a za třetím Liverpoolem zaostávají o tři body. "Reds" mají však odehrána o dvě utkání více.

Bitva o záchranu vrcholí: Doma uspěly Hull i Swansea, Middlesbrough padlo

Nováček z Middlesbrough si působení v PL pravděpodobně příští rok nezopakuje. Po selhání v Bournemouthu ztrácí čtyři kola před koncem na první nesestupovou příčku, kterou drží Hull City, devět bodů. Má síce jeden zápas k dobru, ale vzhledem k momentálnímu rozpoložení mužstva lze zázračný comeback předpokládat jen těžko.

Bournemouth vstoupil do zápasu skvěle, už ve druhé minutě totiž otevřel skóre Joshua King. Norský útočník vstřelil od začátku roku 11 gólů, což je téměř dvakrát více než všichni hráči "Boro" dohromady.

16. minutě využil chybu obrany Afobe a náskok domácích zdvojnásobil. Krátce nato byl navíc vyloučen po druhé žluté kartě hostující Ramírez. Oslabenému soupeři pak přidali "Cherries" zásluhou Pugha a Danielse další dvě branky.

Middlesbrough čeká na výhru už šestnáct ligových zápasů. Bournemouth triumfoval po čtyřech utkáních a posunul se na dvanáctou pozici.

Hull potvrdil vynikající formu před vlastními fanoušky a připsal si na svém hřišti čtvrtou výhru v řadě. Ve 25. minutě byl sice vyloučen útočník Niasse, přesto strhli "Tigers" ve druhém poločase zásluhou Markoviče a Clucase vítězství na svou stranu.

Swansea dokázala na výhru konkurenta zareagovat a zvítězila. Proti Stoke se nejprve prosadil Llorente, který zužitkoval Sigurdssonův centr. V 70. minutě potvrdil tři body Carroll. Velšský celek však i nadále zůstává na osmnácté, tedy první sestupové příčce.

Fernando Llorente ze Swansea otevřel skóre duelu proti Stoke City
zdroj: REUTERS autor: Peter Cziborra

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:

Bournemouth - Middlesbrough 4:0 (2. King, 16. Afobe, 65. Pugh, 70. Daniels), Hull - Watford 2:0 (62. Markovič, 71. Clucas), Swansea - Stoke 2:0 (10. Llorente, 70. Carroll), West Ham United - Everton 0:0, Burnley - Manchester United 0:2 (21. Martial, 39. Rooney), Liverpool - Crystal Palace 1:2 (24. Coutinho - 43. a 74. Benteke).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články