Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Škoda vede tabulku střelců: Je to pro mě až třetí motivace, říká s nadhledem

Praha - V dohrávce 24. kola proti Hradci Králové exceloval. Pod jednoznačnou výhru 4:0 se podepsal gólem a dvěma asistencemi. Milan Škoda, kapitán Slavie, nejprve proměněnou penaltou zdvojnásobil náskok Pražanů a následně připravil snadné trefy dvojici Ruslan Mingazov-Josef Hušbauer. Vršovický klub tak i nadále drží krok s mistrovskou Plzní, na kterou šest kol před koncem ztrácí jediný bod.      

Milan Škoda (uprostřed) slaví se spoluhráči vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Gólů i asistencí jsem možná mohl mít víc, ale 4:0 je dobrý výsledek," uvedl sedmnáctinásobný český reprezentant, jenž zaznamenal jubilejní 70. ligový zásah.

S výkonem Slavie byl spokojen, ale mrzela ho závěrečná půlhodina. "První poločas jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Dostali jsme se brzy do vedení a to nám pomohlo. Do 60. minuty jsme hráli dobře, pak jsme trochu dali prostor Hradci. Už jsme nezískávali odražené balony a nedrželi jsme míč. Konec nebyl podle našich představ," připustil.

Čtrnáctým gólem v sezoně dorovnal střelecký počin z minulého ročníku a osamostatnil se v čele ligových kanonýrů. Na osobní statistiky však během utkání nemyslel. "Skórovat jsem chtěl, ale nepřemýšlel jsem nad tím, o kolik branek povedu v tabulce střelců. Je to pro mě až třetí motivace v pořadí. Nejdřív titul, pak pohár, pak tohle," podotkl Škoda.

Z týmových výkonů má samozřejmě radost. Klub z Edenu drží aktuálně neporazitelnost už 20 ligových utkání, další tři vítězství přidal v poháru. "Je to úžasná série. Asi jsem takovou nikdy nezažil. Jsem tu pět let, zažil jsem tu i špatné časy, kdy jsme neměli moc bodů a nevyhrávali. Moc si současné formy vážím," uvedl.

Slavia už má navíc jistotu účasti v příští sezoně evropských pohárů. "Do sezony jsme šli s tím, že chceme být na pohárových příčkách. Teď ale všichni cítíme, že z toho může být víc," nepopíral myšlenky na titul.

K němu může dějinným rivalům dopomoci Sparta, která Viktorii Plzeň přivítá v příštím ligovém kole. "Do toho, zda budu fandit Spartě, bych se nepouštěl. Ale budeme si samozřejmě přát, aby Plzeň nevyhrála," zakončil Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články