Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia si zastřílela. Hradci doma nasázela čtyři branky

Praha – Tak takhle má vypadat výkon týmu bojujícího o titul se soupeřem hrajícím o udržení. Fotbalisté Slavie doma bez větších problémů rozstříleli Hradec Králové 4:0 a na druhém místě tabulky na vedoucí Plzeň i nadále ztrácí pouze bod. To Hradečtí po druhé porážce za sebou zůstávají čtrnáctí, ale na patnáctou Jihlavu už mají pouze jednobodový odstup.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v síti Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Pro nás důležité tři body, potřebné a očekávané. Splnili jsme roli favorita a zaslouženě vyhráli. Zase se nám podařilo snížit náskok Plzně a na další soupeře včetně Sparty jsme získali tři body navíc," řekl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý, jehož tým má na třetí Spartu už dvanáctibodový náskok a získal definitivu účasti v pohárech.

Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík před utkáním oznámil, že se čínský vlastník Slavie společnost CEFC stane do příštího domácího utkání také majitelem stadionu v Edenu. Hráče pražského celku jako by to nabudilo k drtivému začátku. (VÍCE ZDE)

Červenobílí přikovali soupeře před vápno a v šesté minutě otevřeli skóre. Po rohu se dostal k míči Frydrych a zamířil pod břevno. Domácí obránce dal třetí gól za posledních pět soutěžních zápasů. "Přijeli jsme sem s taktikou brzo neinkasovat a to se nepovedlo. Pak se s tím něco těžko dělá, když je Slavia v laufu," řekl brankář hostů Radim Ottmar.

Hradec se z inkasovaného gólu oklepal a ve 12. minutě mohl srovnat. Nabíhající Pavel Černý atakoval Lüftnera, který trefil břevno vlastní branky, sudí Jílek však zapískal hostujícímu hráči faul.

Východočeši přijeli hrát do Edenu otevřenou partii a Slavii vznikal prostor pro rychlé útočné akce. V 16. minutě zachránil hosty Ottmar, který vytáhl Ngadeuovu hlavičku na břevno a za chvíli se blýskl i proti Zmrhalovi. Z dorážky pak trefil boční síť Škoda.

Nejlepší střelec soutěže se dočkal čtrnáctého gólu v ligové sezoně až ve 23. minutě. Při brejku dvou na jednoho hledal přihrávkou Zmrhala, kterému znemožnil zakončení Martan, a sudí Jílek odpískal penaltu. Škoda ji proměnil střelou na střed branky.

"Góly jsem samozřejmě chtěl dát, ale nepřemýšlel jsem nad tím, o kolik branek povedu v tabulce střelců. Je to pro mě tak třetí motivace v pořadí. Nejdřív titul, pak pohár, pak tohle," řekl Škoda.

V tu chvíli už začalo být jasné, že Hradec nevyhraje ani čtrnáctý zápas na Slavii v samostatné historii. Navíc "Votroci" do pauzy od nejlepší ofenzivy soutěže ještě jednou inkasovali. Po Jirsákově chybě šli domácí do brejku a ten zakončil po Škodově přihrávce Mingazov. Turkmenský záložník dal první ligový gól za Slavii.

Po přestávce domácí pokračovali v aktivitě. Lüftner ale pálil nad, Zmrhal jen do boční sítě a Ngadeu trefil Ottmara. V 67. minutě zahrozil i Hradec, střelu Pavla Černého ale Pavlenka vyrazil.

Čtvrt hodiny před koncem přidali slávisté čtvrtou branku. Škodův oblouček přes Ottmara se odrazil od břevna a Hušbauer dorazil z čáry balon do sítě. "První poločas byl kvalitnější druhého. Závěr jsme měli odehrát mnohem líp, než jsme odehráli. Sice jsme dali branku, ale lidé, co přišli, si zasloužili, abychom hráli ještě víc dopředu," mínil Šilhavý.

Hostům nebyl souzen ani čestný gól, Trubačovu střelu vytáhl Pavlenka. "Slavia byla po celé utkání lepší a zvítězila naprosto zaslouženě. My jsme jí k tomu pomohli dvěma chybami, po kterých padl gól," řekl trenér Hradce Milan Frimmel.

Slavia Praha - FC Hradec Králové 4:0 (3:0)

Branky: 6. Frydrych, 23. Škoda z pen., 40. Mingazov, 74. Hušbauer. Rozhodčí: Jílek - Pelikán, Hájek. ŽK: Barák - Martan. Diváci: 9786.

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Mingazov, Hušbauer (80. Mešanovič), Barák (71. Ščuk), Zmrhal (60. Sýkora) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Schwarz, Jirsák - Martan, M. Černý (85. Súkenník), Malinský (65. Trubač) - P. Černý (74. Pázler). Trenéři: Frimmel a Pilný.

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Pro nás důležité tři body, potřebné a očekávané. Splnili jsme roli favorita a zaslouženě vyhráli. První poločas byl kvalitnější druhého. Povedl se nám vstup do zápasu a naší aktivitou jsme dokázali soupeře dotlačit k chybám, které jsme využili, a podařilo se nám v první půli vstřelit tři góly. Druhý poločas se nám vstup také podařil, ale nebyli jsme tak produktivní. To trošku pokazilo dojem. Závěr jsme měli odehrát mnohem líp, než jsme odehráli. Sice jsme dali branku, ale lidé, co přišli, si zasloužili, abychom hráli ještě víc dopředu. Takovou lehkovážností se tak nestalo. Přesto musím klukům poděkovat, že se nám zase podařilo snížit náskok Plzně a na další soupeře včetně Sparty jsme získali tři body navíc. To je pro nás nesmírně důležité."

Milan Frimmel (trenér Hradce): "Chtěli jsme navázat na výkony se Zlínem a s Plzní, bohužel jsme nevstoupili do utkání dobře. Domácí nás zatlačili a z první standardky vstřelili vedoucí gól. Chvíli poté jsme inkasovali druhý gól z penalty a proti takovému soupeři se stav 0:2 otáčí velmi těžce. Je to neobvyklé, když přijedou hosté na nějaký stadion a domácí je brejkují. Nechtěli jsme zalézt v deseti před šestnáctku, protože jsme věděli, že bychom to stejně neubránili. Chtěli jsme být aktivní, nebezpeční dopředu, abychom Slavii zaměstnávali. Jenže jsme odevzdávali míče domácím. Slavia byla po celé utkání lepší a zvítězila naprosto zaslouženě. My jsme jí k tomu pomohli dvěma chybami, po kterých padl gól. Takže půlka gólu jde na náš vrub, ale to nic nemění na tom, že tři body získal soupeř zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články