Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalisté Sparty porazili Zlín, ale na výhru se nadřeli

Praha - Sparťanští fotbalisté v předehrávaném utkání 13. kola první ligy porazili Zlín 2:0 a vrátili se na třetí místo tabulky. Domácí favorit se dnes na Letné dlouho trápil, než k vítězství zavelel po téměř hodině hry svým prvním ligovým gólem v dresu Sparty kapitán Berger, druhý přidal reprezentační útočník Slepička.

Patrik Berger
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Poslední výkony Sparty, chladný listopadový podvečer a nepříliš atraktivní soupeř přivedli na Letnou chabou návštěvu a atmosféra v hledišti dlouhé minuty korespondovala s hrou na trávníku. Hosté přijeli s překvapivě aktivní taktikou, v níž hrál důležitou roli brejkový útočník Žůrek, zatímco domácí dlouho hledali optimální hru na zlínskou obranu.

Také proto až po čtvrthodině Kladrubského tvrdá rána z dvaceti metrů skončila v náruči brankáře Kořínka. Sparťané hledali cestu především středem hřiště, ale jejich kombinace vesměs končily před šestnáctkou. A když už přišla hrubá chyba hostujících stoperů, nedokázali ji domácí využít. Jako v 26. minutě, kdy Kulič postupoval sám na brankáře, kterému stačil udělat i kličku, ale míč si dal příliš daleko a už nestačil do

opuštěné branky zakončit.

Hosté dál chytře využívali především kolmých pasů na "rychlíka" Žůrka, který s obránci sváděl vítězné sprinterské souboje. Ve 29. minutě dokázal dokonce po průniku na pravé straně poslat míč slibně zpět před branku, jenže tam si jeho spoluhráči nepočínali dostatečně důrazně.

Do druhého poločasu ale vstoupili sparťané znovu nevýrazně, dokonce si vysloužili za opatrnou taktiku od fanoušků pískot. Na pasivní hru málem doplatili, když jim utekl všudybyl Žůrek a jeho střelu z úhlu Blažek s námahou chytil.

Pak ale přišly světlé chvíle do té doby nevýrazného kapitána Bergera, který si vyzkoušel střely z hranice šestnáctky. Zatímco v 56. minutě mu míč zblokovala řada zlínských zadáků, o dvě minuty později se už prosadil. Jeho střela po pravé ruce Kořínka znamenala sparťanské vedení a Bergrův první ligový gól v rudém dresu vůbec.

Ani vedení domácím nepřineslo definitivní klid. Mnohokrát se sice pokusili o rychlou kombinaci, ale vždy jí chyběla finální přihrávka. Hosté naopak využívali každé možnosti, aby ještě zabojovali, a v 75. minutě měl Zúbek blízko k vyrovnání. Jenže dva metry před brankou se do míče málo opřel a Blažek byl na místě.

Tím naděje hostů definitivně padly, neboť z protiútoku Sparta zvýšila. Kulič našel zpětnou přihrávkou v trestném území Slepičku a ten dal svůj čtvrtý letošní gól, který domácí definitivně uklidnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články