Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Arsenal porazil v šlágru Manchester United 2:1

Londýn - Fotbalisté Arsenalu porazili v dnešním šlágru 12. kola anglické ligy na domácím hřišti Manchester United 2:1 a vystřídali ho na třetím místě tabulky. Hrdinou domácího londýnského celku byl autor obou branek Samir Nasrí.

Hráči londýnského Arsenalu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jednadvacetiletý francouzský záložník, který přišel v létě z Marseille, nejdříve po dvaceti minutách za pomoci teče soupeřova obránce poslal Arsenal do vedení. Druhou branku přidal po chytré akci spoluhráče Fabregase. Domácí celek několikrát podržel brankář Almunia, který se ale v závěru zranil a přibyl na už tak početnou marodku "gunners".

Manchester v 90. minutě snížil zásluhou střídajícího osmnáctiletého Brazilce Rafaela, ale svěřenci Arséna Wengera si sedmé vítězství v sezoně pohlídali.

V čele bude minimálně do neděle Liverpool, který porazil na svém hřišti 3:0 West Bromwich. Dva góly v rozmezí devíti minut v závěru poločasu vstřelil domácí útočník Robbie Keane, jenž v obou případech po dlouhých a chytrých pasech od spoluhráčů z blízka překonal brankáře Carsona, který v minulosti působil také na Anfield Road. Třetí branku přidal v nastaveném čase obránce Arbeloa, který skóroval stejně jako Keane poprvé v ročníku. Liverpool může na prvním místě opět vystřídat londýnská Chelsea, pokud v neděli porazí Blackburn.

Nováček Hull prohrál na domácím stadionu s Boltonem 0:1 a po skvělém vstupu do soutěže si připsal už třetí prohru za sebou. Velkou zásluhu na výhře hostů měl finský brankář Jaaskelainen, který vychytal několik vyložených šancí soupeře a udržel čisté konto.

Všechny body ze soupeřova hřiště si odvezl i Portsmouth, který porazil Sunderland 2:1 gólem z penalty v první minutě nastaveného času. Její exekutor Defoe dal sedmou ligovou branku v sezoně. Zatímco "pompeys" pod novým trenérem Tonym Adamsem poprvé vyhráli, Sunderland ve třetím utkání za sebou nebodoval.

Evertonu se na hřišti West Hamu povedl dokonalý obrat, ačkoliv ještě v 82. minutě prohrával 0:1. O minutu později vyrovnal obránce Lescott, načež se hrdinou liverpoolského týmu opět stal francouzský útočník Saha, který vstřelil v rozmezí dvou minut další dvě branky. Everton vyhrál potřetí za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články