Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mizérie Sevilly pokračuje, Barcelona ji pohodlně přejela. Real ale dále vede

Madrid – Sevilla zažívá podivnou sezonu, kterou jen potvrdila šestá ztráta bodů v řadě. Barcelona si se Sampaoliho výběrem poradila suverénně 3:0, když se už do poločasu dvakrát trefil Messi a jednou Suárez. V čele La Ligy ale zůstává o dva body a se zápasem k dobru Real Madrid, který zvítězil v leganés 4:2. Vítězná série Atlética Madrid se nezastavila ani proti Realu Sociedad. Jediný gól zápasu vstřelil obránce Filipe Luís, který skóroval ve druhém utkání v řadě.

Radující se Lionel Messi
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Barcelona na stadionu Camp Nou srazila Sevillu mezi 25. a 33. minutou. Skóre otevřel nůžkami Luis Suárez, pak rozloženou obranu dvakrát potrestal Lionel Messi. Argentinský útočník s 27 ligovými góly vede tabulku střelců.

Po změně stran se už diváci dalších branek nedočkali, v závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující záložník Vitolo. Zatímco "Barca" dosáhla devátého vítězství za posledních deset kol, Sevilla v domácí soutěži nevyhrála popáté za sebou.

Realu se povedl úvod a mezi 15. a 23. minutou se prosadili James Rodríguez a dvakrát Morata. Outsider Leganés se však vzchopil a slepenými góly Gabriela a Luciana ještě před pauzou duel zdramatizoval. V úvodu druhého poločasu ale Morata dovršil hattrick a uklidnil hosty, kteří v La Lize naplno bodovali popáté za sebou. 

Utkání Atlético Madrid - San Sebastian
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Atlético si díky vítězství proti Realu Sociedad upevnilo třetí místo v tabulce La Ligy, baskický celek zůstane i po středečních dohrávkách sedmý. Brazilský levý bek rozhodl vyrovnaný duel ve 28. minutě. Narazil si míč s hvězdnými útočníky Antoinem Griezmannem a Fernandem Torresem a svou akci chladnokrevně zakončil. Atlético potvrdilo i pevnou defenzivu, během posledních šesti soutěžních klání inkasovalo jediný gól.

Zisk plného počtu bodů zaznamenali také hráči Villarrealu a Bilbaa. Žlutá ponorka zásluhou branky Adriána ze 47. minuty pokořila Betis 1:0 a poskočila na pátou příčku. Šestý Athletic Bilbao zdolal po dvou trefách Aritze Adurize barcelonský Espaňol 2:0.

Výsledky 30. kola La Ligy

Athletic Bilbao - Espaňol Barcelona 2:0 (17. z pen. a 37. Aduriz), Atlético Madrid - Real Sociedad 1:0 (28. Filipe Luis), Betis Sevilla - Villarreal 0:1 (47. Adrián), FC Barcelona - FC Sevilla 3:0 (28. a 33. Messi, 25. L. Suárez), Alavés - Pamplona 0:1 (88. Berenguer), Gijón - Málaga 0:1 (40. Sandro), La Coruňa - Granada 0:0, Leganés - Real Madrid 2:4 (32. Gabriel, 34. Luciano - 18., 23. a 49. Morata, 15. James Rodríguez), Eibar - Las Palmas 3:1 (14. Bebé, 24. vlastní Aythami, 66. Adrián z pen. - 62. Lemos), Valencie - Vigo 3:2 (38. Parejo, 67. Munir, 86. Soler - 16. Cabral, 80. Aspas z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články